Lasnamäelased: me ei ole umbkeelsed ja mõttetud «tiblad»!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margret Järv (paremal ääres) koos sõbra Tinie Tempahiga
Margret Järv (paremal ääres) koos sõbra Tinie Tempahiga Foto: Lugejapilt

Kes on mõttetud?
Kes on Lasnamäe venelased? Umbkeelsed, mõttetud
«tiblad» Eesti ühiskonnas, nagu arvavad mõned lühiajalised staarimeikarid või rahumeelne töökas ja haritud rahvas, nagu teavad paljud normaalsed inimesed?

Neli andekat ja julget Lasnamäel elavat inimest otsustasid anda vastulöögi staarmeikar Margret Järve bravuurikale väljaütlemisele möödunud nädala saates «Õhtusöök viiele», kus kaunitar teatas et Lasnamäel elavad venelased on Eesti ühiskonnale mõttetud.

Margreti hinnangul on elementaarne, et teatud riiki sündides õpib inimene ära riigikeele: «Ma ei tea, kas see on mingi vene perekondades põlvest põlve edasi kanduv mentaliteet, et põhimõtteliselt ei õpi, või on kolba all puudujääk, et isegi aastakümnete jooksul ei suudeta õppida eesti keelt igapäevaelus kasutamiseks.»

Neli Lasnamäel elavat vene rahvusest eesti kodanikku valgustavad nüüd Margreti, millega näiteks  nemad meie vabariigis iga päev tegelevad.

Igor: Olen elanud Eestis 36 aastat. Töötan õpetajana Vanemuise ja Estonia teatris. Minu juures on õppinud üle saja õpilase. Nii et, ma ei ole mingi vurle ega tibla. Ja minu panus eesti kultuurile on suur ja ma loodan, et see on ka auväärne.

Aleksander: Elan Lasnamäel neljandat aastat. Olen kõrgharidusega. Selle jutuga, et Lasnamäe on vaid räpaste venelaste elamurajoon, ei ole ma nõus. Siinsed inimesed on sama korralikud kui mujal Eestis. Nad hoiavad oma elurajooni ja armastavad seda.

Maia: Töötan Lasnamäe kultuurikeskuses Lindakivi kommunikatsioonijuhina. Oman kõrgharidust ja valdan nelja keelt. Minu jaoks on arusaamatu, miks on eestlastel tekkinud selline viha just Lasnamäe venelaste vastu.

Keegi meist venelastest ei pea tõestama eestlastele, kui edukas või vajalik ta siin on. Arenenud riigis on iga inimene oluline.

Denis: Töötan treenerina. Olen tippsportlane. Mul on medalid Euroopa- ja Maailmameistrivõistlustelt. Minu arvates on Lasnamäe väga hea elamurajoon, kus on palju võimalusi edasi arenguks.

Võin oma kogemusest öelda, et nii eestlaste kui ka venelaste seas on väga erinevaid inimesi. Nende seas on nii head kui halvad inimesed. Aga ma ei hakka kedagi võrdlema, et kes on tiblad või kes on kurjategijad.

Kõik venelased ei ole kohe automaatselt kurjategijad!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles