Mart Viisitamm: Savisaar käskis tagamaad teadmata süüd eitada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm kohtus.
Mart Viisitamm kohtus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Endine Pärnu linnpea Mart Viisitamm räägib, kuidas ta kulutas kolm aastat kohtupinki, närve ja raha, et tõestada, enda süütust ning et loodab, et ei pea enam kunagi sellist ränka teekonda läbi tegema.

18. oktoobril 2008 said toonane Pärnu linnapea Mart Viisitamm (31) ja tema abikaasa Hilvi (51) kaksikute Johann Mattiase ja Karl Gustavi vanemateks, kirjutab Kroonika.

Nädal pärast vahvat sündmust astusid keskerakondlasest linnapea kabinetti kaitsepolitsei ametnikud ja pöörasid selle peahupidi - järgnes kohtuprotsess, mis päädis novembris 2011 Tallinna ringkonnakohtu õigeksmõistva otsusega ametitegevuse käigus teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumise süüdistuses.

Kui uurimine algas, olid Edgar Savisaare esimesed sõnad Mardile: «Ütle, et sa ei ole süüdi», ilma et oleks teadnud laiemaid tagamaid.

«Mulle tundus see eriti naljakas, sest ma ei olnudki ju süüdi - ju ta siis arvab kõikidest erakonnakaaslastest, et need on pätid ja kaabakad,» pihtis Viisitamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles