Hispaania jalgpallitäht paljastab: veel 25-aastaselt tahtsin vanematega ühes voodis magada

Elu24
Copy
Hispaania ja Kataloonia jalgpallistaar Andres Iniesta tähistab löödud võiduväravat 2010. aasta MMi finaalis. Alussärgil varalahkunud sõpra Dani Jarque`d meenutav kiri: «Dani Jarque alati meiega».
Hispaania ja Kataloonia jalgpallistaar Andres Iniesta tähistab löödud võiduväravat 2010. aasta MMi finaalis. Alussärgil varalahkunud sõpra Dani Jarque`d meenutav kiri: «Dani Jarque alati meiega». Foto: Jerry Lampen/reuters/scanpix

Hispaania vutitäht Andrés Iniesta on karjääri jooksul võitnud kõik, mis võita annab: Barcelonas mängides tuli ta neli korda Euroopa Meistrite liiga tšempioniks, ta on kahekordne Euroopa meister ning tal on auhinnakapis maailmameistrivõistluste kuldmedal. 

Maailmameistrivõistluste finaalis oli just Iniesta tabamus see, mis hispaanlastele kulla tõi. 

35-aastane Iniesta rääkis Rakuten TV dokumentaalis, et karjääri tipphetkedel vaevas teda meeletu masendus. Kõik algas kevadel 2009. aastal, kui tema lähedane sõber, Espanyoli jalgpalliklubi kapten Dani Jarque suri 26-aastaselt südamerabandusse. 

«Uudis sõbra surmast tabas mind väga valusalt, see oli hullem, kui nokaut,» rääkis hispaanlane Aftonbladeti vahendusel.

Aasta pärast Jarque` surma mängis Hispaania vutikoondis MMi finaalis Hollandiga. Iniesta tõusis matši sangariks lüües 116. minutil 1:0 võiduvärava.  

See oli Hispaaniale esimene MM-tiitel ja rõõmu oli taevani. Iniesta meel oli aga mõru.

«Ei tundnud end hästi, ma polnud mina ise. Nägin asju vaid tumedates toonides,» rääkis Iniesta. 

Iniesta isa José Antonio mäletab poja raskeid aegu. Sellest polnud raske aru saada, sest Iniesta ei suunud üksi magada, vaid tahtis vanemate kaissu. 

«Kõik ei saa ju hästi olla, kui 25-aastane mees tuleb keskööl vanemate tuppa ja küsib, kas tohib nende vahele tulla. Ta ütles, ei tal pole hea olla, kuid ma ei ei saanud aru, miks. Arvasin siis, et oleks parem, kui ta sportimise lõpetaks,» rääkis isa.

Iniesta on pea kogu karjääri mänginud Barcelonas. 2018. aasta suvel siirdus ta ta Jaapanisse  Vissel Kobe meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles