AMETLIKULT MILJARDÄR ⟩ Kanye West on Forbesi hinnangul maailma üks rikkamaid räppareid

Elu24
Copy
Foto: AFP / Scanpix

Ajakiri Forbes luges Kanye Westi varad üle ja mees kuulutati ametlikult miljardäriks.

Ameerika väljaande hinnangul on Kanye Westi vara väärtuseks 1,3 miljardit dollarit. Lõviosa sellest moodustab tema poolt disainitud Yeezy tossude äri, mis on Forbesi sõnul väärt umbes 1,26 miljardit. See uudis teeb Kanyest maailma ühe jõukaima räppari – ainult Beyoncé abikaasa Jay-Z on temast rikkam.

Kuigi West on viimase kahekümne aasta üks edukamaid artiste, on muusikale kuuluv osa tema sissetulekust marginaalne. Paadifirma GOOD Music ja tema diskograafia omandiõigus olevat väärt 90 miljonit dollarit. Tema valduste väärtuseks on 81 miljonit ja maatükke kuulub talle 21 miljoni dollari jagu. Kõmulisel artistil olevat sularaha umbes 17 miljonit ja lisaks veel 35 miljoni väärtuses aktsiaid.

Forbes rõhutas, et mõne esitatud arvu puhul puudus võimalus sõltumatuks kontrolliks. Sellest hoolimata, ütles Kanye West ise, et väljaanne tegi talle liiga – tema sõnul on kogu talle kuuluv vara väärt hoopis 3,3 miljardit. Forbes võrdles tema hinnangut mitteametliku reegliga, mida nad kasutasid ka president Donald Trumpi varade kokku lugemiseks: «võta presidendi poolt välja pakutud number, jaga see kolmega ja asu seda lihvima».

Väljaanne võttis räppari vara uuesti luubi alla, sest West polnud rahul, et ei pääsenud möödunud kuul Forbesi iga-aastasesse miljardäride nimistusse. «Te teate küll, millega te tegelete,» süüdistas mees ajakirjanike endaga manipuleerimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles