Stockholmi linnapea vihastas: kui suhtumine ei muutu, siis restoranid ja kohvikud lähevad kinni (14)

Inna-Katrin Hein
Copy
Välikohvik Rootsis Stockholmis, kus inimesed koroonapandeemiast hoolimata ilusat ilma, sööki ja jooki naudivad
Välikohvik Rootsis Stockholmis, kus inimesed koroonapandeemiast hoolimata ilusat ilma, sööki ja jooki naudivad Foto: TT NEWS AGENCY/via REUTERS/SCANPIX

Rootsis on praeguse koroonapandeemia ajal vähe piiranguid ja võimud on lootnud, et rootslased end ohtu ei sea. 

Rootsi meedia teatel on restoranid, kohvikud ja baarid avatud ning klientidest puudu ei ole.

Valitsuse ja terviseekspertide arvates tuleks aga vähemalt osa söögikohti sulgeda, kuna tihedalt koos olevas rahvamassis võib koroonaviirus kiiresti levida. Võimud hoiatasid, et kui kliente ei panda üksteisest kaugemale ja nende hulka ei suudeta kontrolli all hoida, siis söögikohad suletakse.

Samasuguse hoiatuse tegi ka Rootsi pealinna Stockholmi linnapea Anna König Jerlmyr.

Rootsi Stockholmi linnapea Anna König Jerlmyr
Rootsi Stockholmi linnapea Anna König Jerlmyr Foto: mago images /JESPER ZERMAN via www.imago-images.de/Scanpix

«See on hoiatus Stockholmi söögikohtadele. Teid suletakse, kui te ei allu reeglitele,» teatas linnapea, kelle sõnul on ta söögikohtade omanike ja rahva allumatuse tõttu vihane.

König Jerlmyri andmetel on Stockholmis kontrollitud juba kümneid restorane, kohvikuid ja baare ning osadele on antud hoiatus, kuid seni ei ole ühtegi söögikohta suletud.

Rootsi valitsuse teatel hakkavad tervishoiuametnikud tegema söögikohtadesse kontrollkülastusi.

Koroonareeglite kohaselt tohivad kliendid kohapeal laua taga süüa ja juua, kuid nende vahel peab olema piisavalt suur vahe.

Söögikoht Rootsi pealinnas Stockholmis, mis koroonapandeemiast hoolimata on rahvast täis
Söögikoht Rootsi pealinnas Stockholmis, mis koroonapandeemiast hoolimata on rahvast täis Foto: TT NEWS AGENCY/Anders Wiklund/TT/Scanpix

«Need ei ole nõuanded, vaid nõudmised ja reeglid, mida tuleb järgida. Kui ei järgita, siis tuleb uksed sulgeda,» teatas Rootsi siseminister Mikael Damberg. Ta kutsus kodanikke andma teada distantsi hoidmise reegli rikkujatest.

Rootsis on koroonaviirus diagnoositud rohkem kui 16 700 inimesel, viirushaigus on võtnud elu üle 2000 inimeselt ning paranenuid on 550.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles