VIDEO ⟩ Nigeerias sünnitas 68-aastane naine kaksikud

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Nigeerlanna Margaret Adenuga ja tema abikaasa Noah koos kaksikutega. Poiss ja tüdruk sündisid Lagose ülikooli õppehaiglas 14. aprillil.
Nigeerlanna Margaret Adenuga ja tema abikaasa Noah koos kaksikutega. Poiss ja tüdruk sündisid Lagose ülikooli õppehaiglas 14. aprillil. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Abielupaari jaoks on tegemist nende esimeste lastega. Eakas nigeerlanna jäi kaksikuid ootama neljandal kehavälise viljastamise katsel. 

68-aastane Margaret Adenuga rääkis koos 77-aastase abikaasa Noah Adenugaga, et paar oli juba ammu lapsi soovinud, ent neil õnnestus see alles neljanda kehavälise viljastamise protseduuriga, vahendas CNN.

Paar abiellus 1974. aastal ja mõlema sõnul ei loobunud nad isegi pärast ebaõnnestunud katseid kunagi soovist saada laps.

«Olen unistaja ja olin kindel, et see meie konkreetne unistus saab teoks,» rääkis pensionipõlve nautiv endine aktsiaaudiitor.

Imikud sündisid keisrilõike abil eelmisel teisipäeval 37. rasedusnädalal Lagose ülikooli õppehaiglas (LUTH). 

Haigla avalikustas uudise alles hiljuti, et anda emale aega kosuda ja uute ilmakodanikega harjuda.

Imikud ilmale aidanud dr Adeyemi Okunowo ütles, et haiglas oli ema vanuse tõttu terve raseduse aja kohal spetsiaalne meeskond, kes jälgis raseduse kulgu.

«Eaka naisena ja esmakordselt emaks saamise puhul oli see kõrge riskiga rasedus, lisaks ka veel asjaolu, et ta ootas kaksikuid. Kuid me suutsime tema raseduse viia eduka lõpuni,» selgitas Okunowo.

Eelmisel aastal sünnitas Indias üks 73-aastane naine kehavälise viljastamise teel saadud kaksikud tüdrukud. Väidetavalt on ta vanim sünnitaja maailmas.

Okunowo ütles, et isegi kui vanemad naised suudavad kehavälise viljastamise abil rasestuda, peavad arstid selle vanusega kaasnevate meditsiiniliste riskidega valmis olema.  

«On vanusega seotud meditsiinilisi tüsistusi, mis kaasnevad selles vanuses rasedaks jäämisega, näiteks lapse enneaegne sünd. Temal läks kõik hästi, kuid paljude jaoks võivad lapseootuse ajal või pärast seda tekkinud komplikatsioonid halvasti lõppeda,» rääkis arst. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles