Hiina võitleb uue koroonalainega: miljonilinn Harbin keerati lukku (15)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Vahimehed Heilongjiangi provintsi piiril.
Vahimehed Heilongjiangi provintsi piiril. Foto: AFP/SCANPIX

Kui koroonakriisi esialgses epitsentris Wuhanis tühistati aprilli alguses piirangud, siis nüüd on uue viiruselaine hirmus kehtestatud karmid reeglid Kirde-Hiinas Harbini linnas.

Kirde-Hiinas Heilongjiangi provintsi keskuses Harbinis karmistati eile piiranguid, et koroonaviiruse teise laine vastu võidelda, vahendas Kyodo News. Heilongjiangi provints on hetkel löögi all, sest see on Venemaa piiri ääres.

Kuna arvatakse, et viirus saabus teistest linnadest ja Venemaalt, keelati Harbinis kogunemised, sealhulgas pulmad ja matused, ning piirati sissetulevat liiklust. Kohalikel on liikumiseks vaja telefonil ette näidata roheline kood, mis tõestab, et oled terve, samuti peab kandma maski. Võõraid kohalikesse elamukvartalitesse ja küladesse sisse ei lasta.

Harbinis on elanikke üle 10 miljoni.

Naine, kes nakatas 70 inimest

Harbini terviseametnike sõnul on üks «salajane viirusekandja» olnud 22-aastane tudeng perekonnanimega Han, kes naasis eelmisel kuul Ameerika Ühendriikidest New Yorgist, kus käib samuti kibe võitlus koroonapuhanguga. Noor naine oli 14 päeva karantiinis ning tema koroonatest osutus negatiivseks, vahendas Shanghaiist.

Seejärel nakatas Han enese teadmata oma naabreid. Naabrid korraldasid seltskondliku kogunemise ning üks külalistest viidi hiljem insuldiga haiglasse. Järgmisena läks viirus kahes kohalikus haiglas levima. Hiljem selgus, et Hani test oli andnud valenegatiivse vastuse.

Eilse seisuga oli Harbinis teadaolevalt 75 koroonaviiruse juhtu, nende seas 23 asümptomaatilist nakatunut. Jälgimise all on ligi 1400 inimest.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles