TOP 5 ⟩ Kodumaised teleseriaalid, mille eluiga jäi ebaõiglaselt lühikeseks

Elu24
Copy
Romet ja Julia
Romet ja Julia Foto: Roger Stahlman

Kevadhooaeg hakkab vaikselt otsi kokku tõmbama, et teha ruumi suvele. Kahjuks juhtub vahel nii, et mõni värskem teleprojekt ei elagi oma esimest puhkust üle ja sügishooajal vaatajad neid naasmas ei näe. Nii on juhtunud näiteks alljärgnevate teleprojektidega – millist sina kõige enam taga igatsed?

«Sipelga 14»

Kanal 2 näitas 2006. aastal naljasaadet «Sipelga 14», mida kokku vändati vaid 8 episoodi. Tegemist oli legendaarse «Wremja» uustöötlusega, mille peaosades särasid Jan Uuspõld ja Dan Põldroos, stsenaristideks Andrus Kivirähk ja Mart Juur. Vaatajad leidsid komöödiasarja abil tee kuulsusrikka Õnne 13 naabruses asuvale Sipelga tänavale ja tutvusid teiste seas Eesti esimese kosmonaudi Jaan Zorro, kroonilise alkohooliku Uno Nisu, naistejuuksur Mardi ning rullnokkade Petsi ja Aikuga.

Jan Uuspõld «rullnokk» Petsi ehk Peeter Kelgu rollis
Jan Uuspõld «rullnokk» Petsi ehk Peeter Kelgu rollis Foto: Kanal 2

«Teravad mehed»

2008 tõi Kanal 2 vaatajateni halenaljaka ja südamliku telelavastuse kolme kentsaka meesjuuksuri kirevast tööelust. Juuksureid kehastasid Tarmo Leinatamm, Martin Algus ja Lauri Pedaja. Stsenarist-lavastaja oli Mart Kase.

Martin Algus, Tarmo Leinatamm ja Lauri Pedaja.
Martin Algus, Tarmo Leinatamm ja Lauri Pedaja. Foto: Kanal 2


«Kalevipojad»

Aastal 2011 jõudis Kanal 2 eetrisse telesari nelja Eesti ehitaja elust Soomes. Nelja erinevas vanuses kalevipoega kehastasid Pääru Oja, Andres Mähar, Vello Janson ning Ivo Uukkivi, kellest viimane oli ka sarja loomise algataja ja üks autoreid. 12 episoodi elanud seriaali stsenarist oli Martin Algus ja režissöör Ergo Kuld.

 

Seriaal «Kalevipojad», mis rääkis Eesti ehitajate katsumustest Soomes.
Seriaal «Kalevipojad», mis rääkis Eesti ehitajate katsumustest Soomes. Foto: Kanal 2



«Romet ja Julia»

12 episoodi pidas Eesti kireval telemaastikul vastu ka noorteseriaal «Romet ja Julia». Vahemikus 2012-2013 eetris olnud seriaali läbivaks teemaks oli vaesest perest pärit poisi Rometi ja rikkast perest pärit tüdruku Julia keeruline armastuslugu. Armastajapaari kehastasid Kaarel Targo ja Carolin Ligi, kõrvalosades astusid üles aga Ivo Reinok, Lauri Pedaja, Indrek Taalmaa ja Teele Viira.

 

«Romet ja Julia»
«Romet ja Julia» Foto: Kanal 2

«Armastuse kahur»

Aastal 1998 jõudis Kanal 2 eetrisse Peeter Simmi ja Hardi Volmeri poolt lavastatud sari «Armastuse kahur». Tegemist oli esimese Eesti seriaaliga, mis tegeles lähemalt erinevate paranähtustega. Seda nimetati toona kalleimaks kodumaiseks seebiks, ent kui palju see täpsemalt maksma läks, seda võttemeeskond rahvale ei soostunud avaldama. Kaheksa episoodi vastu pidanud seriaalis lõid kaasa Maria Avdjushko, Üllar Saaremäe, Andrus Vaarik, Ülle Ulla, Guido Kangur, Taavi Eelmaa, Mikk Mikiver, Mati Kooren ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles