Raha koos? Kas ka eestlased saavad tennisemängijatele mõeldud abipaketist osa?

Elu24
Copy
Jürgen Zopp paikneb ATP edetabelis praegu 540. positisoonil.
Jürgen Zopp paikneb ATP edetabelis praegu 540. positisoonil. Foto: Eero Vabamägi

Teisipäeval teatas BBC Sport, et nelja suure slämmi turniiri korraldajad ja tennise kolm tähtsamat organisatsiooni ITF, ATP ja WTA on kokku pannud mitme miljoni eurose abipaketi. See on mõeldud koroonapandeemia tõttu sissetulekust täiesti ilma jäänud madalama edetabelikohaga profimängijatele.

Kuidas jaotatakse abiraha, mida kokku on vähemalt kuus miljonit dollarit ehk umbes 5,5 miljonit eurot, peaks selguma juba käesoleva nädala lõpuks. Lähtepunktiks on mängijate edetabelikoht, kuid arvestatakse ka varasemaid sissetulekuid ja muid võimalikke tulusid. 

Arutelud madalamatel edetabelikohtadel paiknevate mängijate toetumisest algasid pärast 12. märtsi, kui tennisehooaeg koroonapandeemia tõttu katkestati.

Esialgse kava kohaselt toetavad teisi mängijaid ka kõik esimese saja mängija hulka kuuluvat tennisisti.

Serblasest ATP edetabeli liider Novak Djokovic on tutvustanud plaani, kuidas esisaja tennisistide panus vastavalt edetabelikohale võiks proportsionaalselt kujuneda. Maailma esisaja tennisistid ja paarismängu edetabeli 20 paremat peaksid panema kokku miljon dollarit, kusjuures ATP esiviisik (lisaks Djokovicile veel Rafael Nadal, Dominic Thiem, Roger Federer ja Daniil Medvedev) panustaks igaüks 30 000 dollariga ja need, kes asuvad positisoonidel 51.-100. annaksid 5000 dollarit.

Tipptennisistide arvestuste kohaselt võimaldab selline süsteem mängijatel, kelle edetabelikoht on vahemikus 250. kuni 700., saada 10 000 dollarit.

Selle kava kohaselt jääksid abirahast ilma eestlased Kristjan Tamm (ATP 737.) ja Vladimir Ivanov (738.), kuid Jürgen Zopp (ATP 540.) kuuluks doteeritavete mängijate hulka. 

Djokovic tunnistas Instagrami otseülekandes Itaalia tennisekuulsusele Fabio Fogninile, et annetuste välja pigistamine tennisistidelt on olnud keerukas ülesanne. 

«Väga raske on saada mängijaid raha annetama, seda sõltumata nende edetabeli kohast,» ütles maailma esireket. 

«Mõistan, et on erinevaid seisukohti, kuid kutsun igaüht, kellele tennis meeldib ja kes soovib, et tennis edasi elaks, annetama.» 

On tekkinud ka küsimus sellest, et kas on ikka mõistlik maailma edetabelis 700. kohal olevale mängijale anda 10 000 dollarit abiraha. Hetkel on sellel positsioonil 24-aastane sakslane Dominik Boehler, kelle teenistus auhinnarahade näol ei küündinud 2019. aastal 10 000 dollarini.  

Profitennis on hetkel peatatud kuni 13. juulini. Usutakse siiski, et hilissuvel hakkavad toimuma esimesed turniirid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles