Video: benji-köis katkes, naine pääses napilt eluga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22-aastane seljakotirändur Erin Langworthy pääses benji-õnnetusest eluga
22-aastane seljakotirändur Erin Langworthy pääses benji-õnnetusest eluga Foto: Channel4News

Austaalia turist kukkus Zambias pärast benji-köie katkemist krokodillidest kubisevasse Zambezi jõkke, kuid pääses imekombel eluga.

22-aastane seljakotirändur Erin Langworthy rääkis, et tema jalad olid köiega kokku seotud, kui ta pea ees 111 meetri kõrguselt Victoria joa sillalt jõkke kukkus, kirjutab Daily Mail.

«Mu jalad olid seotud ja pidin ujuma läbi kärestiku Zimbabwe poolsele kaldale. See oli üsna hirmus, kuna köis takerdus mitmed korrad kivide külge. Pidin vee alla sukelduma, et end vabaks päästa ja pinnale pääseda,» kirjeldas Langworthy.

Naine pidi pärast aastavahetusel toimunud õnnetust nädal aega haiglas viibima. Ametnikud uurivad, mis hirmutava õnnetuse põhjustas.

Zambia turismiminister Given Lubinda kinnitas, et atraktsioon on hoolimata intsidendist turvaline.

«See on tegevuses olnud kümme aastat ning midagi sellist juhtus esimest korda. Sellise õnnetuse juhtumise tõenäosus on üks 500 000 hüppest,» sõnas Lubinda.

Igal aastal teeb turistide lemmikpaigas benji-hüppe umbes 50 000 inimest. Kahte riiki ühendavalt sillalt saab alla hüpata 120 dollari eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles