Mustanahaline poksitäht sattus rassisimiskandaali: ükski valge ei võida mind mitte kunagi!

Elu24
Copy
USA poksija Devin Haney
USA poksija Devin Haney Foto: twitter.com

21-aastane USA poksija Devin Haney on sattunud rassisimisüüdistuse keskele. Esimesel avaneval võimalusel peaks ameeriklane WBC kergekaalu maailmameistritiitlimatšis kohtuma Vasil Lomatšenkoga.

Matši peaks üle kandma 78Sportstv, üks poksifänn kirjutas telekanali kommentaariumis, et ootab kohtumist kahe kuulsuse vahel väga ja et Haney lõpetab 32-aastase ukrainlase Lomantšenko ümber toimuva haibi. 

Haney vandus vastuseks, et alistab Lomatšenko. Kuid siis lisas midagi, mis mehe sotsiaalmeediakonto jälgjaid marru ajas.

«Lubage ma räägin. Mitte kunagi elus ei kaota ma valgele kutile. Ei koti, mida keegi arvab või mida kellelgi on öelda,» sõnas kergekaallasest raudrusikas. 

«Mitta ainuski valge sell ei võida mind kunagi, olgu ükskõik milline nädalapäev! Valget kutti võidan kümnel korral kümnest,» raius Haney. 

Selline vastus on poksiringkondades tekitanud segaseid tundeid ning seda on peetud rassistlikuks. Paljud poksijad on Haney hukka mõistnud, kuid samuti kergete meeste kilda kuuluv nahkkindamees  Ryan Garcia oli leebem: «Peame austama kõiki, sõltumata rassist ja ringis selgitama, kes on parem. Ma austan Devin Haneyt ja arvan, et ta ei tahtnud väljenduda rassististlikult. »

Haney ise kommenteeris oma väljaütlemist nii: «Ma ei ole rassist ja minust ei saa kunagi rassisti. Jahin vägevust. Olen võitmatu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles