Valus löök Eesti muusikale: miljoni vaatamisega «Aurik Viljandist» kadus salapäraselt Youtube'ist (4)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Enam kui miljoni vaatamisega «Aurik Viljandist» kadus Youtube'ist kui tina tuhka.
Enam kui miljoni vaatamisega «Aurik Viljandist» kadus Youtube'ist kui tina tuhka. Foto: Kuvatõmmis videost

Reede õhtul avastati, et Youtube'ist läks kaduma Kalevimeeste kümne aasta tagune hittlugu «Aurik Viljandist», mis on noorte seas eriti popiks saanud, kuna Hiiumaa DJ Siimi tegi sellest mullu vinge remiksi.

«Sõbrad Saaremaalt helistasid just ja olid mures, et Kalevimeeste «Aurik Viljandist» on Youtube'ist ära kadunud,» imestas bändi liige Leino Einer reede õhtul Facebookis.

Kuigi laul oli iseenesest alles, tekitas muret see, et kaduma oli läinud kümne aasta tagune video, millel oli üle miljoni vaatamise. Ka Eineril endal polnud originaalvideot alles. «Kas keegi oskab öelda, kuidas see (kadumine – toim) võimalik on ja äkki kellelgi on see originaalvideo veel kuskil alles? Aitäh ette,» muretses ta.

Loole puhus mõne aja eest uue elu sisse Hiiumaalt pärit DJ Siimi, kes lasi eelmise aasta lõpus välja remiksi, mis on kiirelt paitanud enam kui 100 000 muusikafänni kõrvu. Originaallugu esitasid Martin Müürsepp, Erich Krieger, Ants Nuut, Are Jaama, Leino Einer, Janek Safranovski ja Jaan Kirss.

Kuula Siimi remiksi:

Laupäeva hommikuks õnnestus olukord kontrolli alla saada. «Kuskilt vene saidilt leidsin (originaalvideo – toim), panin uuesti üles!» tegi Einer rõõmusõnumi teatavaks.

Hiljem selgus, et originaalvideo kadumise taga oli autoriõiguste rikkumine, mistõttu Youtube kasutaja sulges.

Vaata uut videot ja anna panus Eesti muusikaajaloo taastamisse:

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles