VIDEO ⟩ Parem kui originaal? Palavalt armastatud eurovõitja aitas Uku Suviste loole anda uue kuue

Elu24
Copy
Uku Suviste
Uku Suviste Foto: Kuvatõmmis / Youtube

Euroopa Ringhäälingute Liit teatas möödunud kuul, et mai alguses Rotterdamis toimuma pidanud 65. Eurovisioni lauluvõistlus jääb koroonakriisi tõttu ära. Eurofännide tuju tõstmiseks on viimastel nädalatel toimunud vahvad veebikontserdid, millest viimasest võttis osa ka Uku Suviste.

Tänavusel Eurovisionil Eestit esindama pidanud Uku Suviste lubas eilse veebisaate jälgijatel piiluda oma koduseinte vahele ning esitas loo «What Love Is» hubasema koduversiooni. Vahva üllatusena liitus videosilla vahendusel mehe etteastega ka Norra viiuldaja Alexander Rybak.

Lisaks enda loomingule kaverdas Suviste saates ka Loreeni lugu «Euphoria», millega lauljatar 2012. aastal Rootsile võidu tõi.

Veebisaates astusid üles veel mitmed teised tuntud eurolaulikud, kelle hulgas näiteks Eestit mullu Eurovisionil esindanud Victor Crone ja Venemaa superstaar Sergey Lazarev. Crone esitas nii enda lugu «Storm» kui ka Elina Borni ja Stig Rästa 2015. aasta euroballaadi «Goodbye To Yesterday».
 

18. märtsil teatas Euroopa Ringhäälingute Liit, et COVID-19 puhang Euroopas on  endaga toonud kaasa palju ebaselgust. «Euroopa Ringhäälingute Liit langetas raske otsuse, et plaanitud üritusega on võimatu edasi minna. Oleme väga uhked, et Eurovisioni lauluvõistlus on viimased 64 aastat igal aastal ilma probleemideta ühendanud rahvast. Nagu miljonid fännid üle kogu maailma, oleme ka meie äärmiselt kurvad, et see ei saa mais toimuda,» seisis Eurovisioni ametlikus teadaandes.

2021. aasta võistlusel ei saa osaleda sama võistluslooga, millega oleks osaletud tänavusel Eurovisionil. Artist võib jääda samaks. Mitmed riigid otsustasid juba enne antud teadaannet, et saadavad järgmisel aastal Eurovisionile tänavuse artisti.

«Väga kahju! Eriti Uku ees. Kahjuks on samas situatsioonis kõikide osalevate riikide «koondised», aga see kõik on mitte meist sõltuv,» lausus Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula.

«Meie töö on igapäevane ning korraldus Eesti Laul 2021 osas algas juba selle aasta alguses,» lausus Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula Elu24-le. Juhul, kui Suviste Eesti Laul 2021 konkursil soovib osaleda, pääseb ta otse poolfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles