ETV-s asuvad võistlema keeleväelased

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleväelased hakkavad Eesti Televisiooni ekraanil oma osavust näitama laupäeviti kell 18.
Keeleväelased hakkavad Eesti Televisiooni ekraanil oma osavust näitama laupäeviti kell 18. Foto: keelevagi.ee

Laupäeval kell 18 läheb Eesti Televisioonis eetrisse gümnaasiumiõpilastele mõeldud maagilises võtmes mõistlusmäng «KeeleVägi», millel 15 võistkonna seas paneb oma keeleoskuse ja loogika proovile Viljandi Paalalinna gümnaasiumi esindus.


Võistkonnad valiti saatesse kirjatööde põhjal, mille teema oli «Raamat - vanamoodne mõnuaine». Viljandist osutusid väljavalituks Paalalinna gümnaasium 12-b klassi õpilased Susanna Jurs, Jaanus Liigand ja Kairi Raabe.

Kümneosalise saatesarja nimi «KeeleVägi» tähistab keele jõudu, kuid samuti ka mängijaid keeleväelasi, tutvustab mängu Rahvusringhäälingu uudisteportaal. Telemängu väljamõtlejad ja produtsendid on Eesti Draamateatri näitlejad Mait Malmsten ja Anti Reinthal.

Võistkondi saadab kuldset müstilist amuletti otsima väärikas vanematekogu: näitleja Ita Ever, laulja Tõnis Mägi, haridusminister Tõnis Lukas, kirjanik Karl Martin Sinijärv, uudisteankur Margus Saar ja räppar Chalice (Jarek Kasar).

Vanematekogu ülesanne on keeleväelasi hinnata ning lõpuks ka auhinnata. Saatejuhi müstiline hääl (Mait Malmsten) aitab vaatajail mõista, kui kaugel võistkonnad ülesannete lahendamisega on.

Keeleväelased läbivad kümme ruumi, mis lähtuvad eesti kirjanike teostest. Igas ruumis peitub küsimus ja vastus, mille leidmiseks antakse vihjeid eesti keele ja kultuuri teemal. Õiget vastust tähistab vanematekogult saadud amulett, mis õiges kohas värvub roheliseks.

Esimene ruum on inspireeritud Jaan Krossi teosest «Kolme katku vahel», järgmised toad Indrek Hargla, Mati Undi, Ervin Õunapuu ja teiste raamatutest. Lapsepõlveaega meenutab Sipsiku ruum.

Küsimused on koostanud Villu Kangur, Peeter Volkonski, Renate Pajusalu, Karl Pajusalu, Contra ja Harriet Toompere. Produtsent-stsenaristid Anti Reinthal ja Mait Malmsten. Režissöör Raivo Maripuu.

«KeeleVäe» kuldse amuletini jõuab ainult üks võistkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles