Kihnu Virve tutvustab Pärnus plaati

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu Virve suvetuuri kontsert Pärnu Vallikäärus.
Kihnu Virve suvetuuri kontsert Pärnu Vallikäärus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Järsumäe Virve tutvustab pühapäeval, 8. veerbuaril Pärnu teatris Endla oma kontsert-DVDd, mis filmiti rahvalauliku suvetuuri kontserdil mullu augustis Pärnu Vallikäärus. 

Legendaarne rahvalaulik Virve Elfriede Köster ehk lihtsalt Järsumäe Virve meelitas eelmise aasta suvel koos Järsumäe pereansambli ja ansamblitega Zorbas ning Audru Jõelaevanduse Punt viies linnas kontsertidele üle 6000 inimese.

"Uskumatu, et selline vahva reis tuli," võttis 30. jaanuaril oma 81. sünnipäeva tähistav rahvalaulik suvetuuri kokku.

Kihnu Virve suvetuuri korraldanud Urmas Varrise teatel jõuab 9. veebruaril kõigisse hästivarustatud kauplustesse müügile Järsumäe Virve duubelplaat „Mere pidu", mis koondab Pärnu Vallikäärus filmitud suvetuuri kontsert-DVDd koos kõigi osalenutega ja CDd Virve parimate lugudega.

"Loomulikult ei puudu kontsertsalvestiselt Virve kontserdi ajal visatud unustamatud naljad," lubas Varris.

Suvel Virvega tuuritanud Audru Jõelaevanduse Pundi eestvedaja Ado Kirsi meenutas, et kontsertidel käis uskumatult palju rahvast.

"Virve ise oli viimase peal ja tal jagus särtsu isegi rohkem kui mõnel nooremal," meenutas Kirsi.

Järsumäe Virve värske plaadi esitluskontsert toimub 8. veebruaril kell 15 Pärnu teatris Endla.

Kaastegevad on kõik suvetuuril osalenud. Peale Virve ja Järsumäe pereansambli astuvad lavalaudadele kreeka muusikat viljelev ansambel Zorbas ja rahvalikku tantsumuusikat pakkuv Audru Jõelaevanduse Punt. Samuti on kohal suvetuuril „Mere pidu" osalenud rahvamuusik Astrid Böning.

Kontserdi piletid hinnaga 150 krooni on saadaval Piletilevis ja Endla teatri kassas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles