Petuskeemis süüdistatud Vene rikkur tegi koroonaviiruse peatamiseks hiigelannetuse (2)

Elu24
Copy
Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Suubritanniasse põgenenud Vene pankur on annetanud kohalikule haiglale miljon naela.

Moskva Panga endine president Andrei Borodin ja tema abikaasa Tatjana tegid ülemäära lahke ja helde annetuse Berkshire'i kuninglikule haiglale, kirjutab BBC. Haigla esindaja sõnul kasutatakse seda raha personali puhkeruumi loomiseks ja ligipääsuks heaoluteenustele.

Borodin põgenes Londonisse aastal 2011 ja aastal 2013 võeti vastu tema poliitilise varjupaiga taotlus. Vene rikkur kulutas toona Thames'i jõe lähistel asuva kinnistu peale 140 miljonit naela.

Paar, kelle lapsed käisid Berkshire'is koolis, ütles oma avalduses, et nad loodavad, et raha «annab oma panuse viisil, mis aitab ja toetab haigla töötajaid nii praegu kui ka tulevikus».

«Täname südamest vapraid ja ennastsalgavaid haigla töötajaid raske töö ja pühendumuse eest. Mõistame, et meie kogukonnas on tuhandeid haigla töötajaid, kes lähevad oma patsientide heaolu nimel üha kaugemale ja kaugemale ning seda praegu rohkem kui kunagi varem,» laususid Andrei ja Tatjana.

«See on sel väga raskel ajal uskumatu annetus ning oleme Andreile ja Tatjanale nende suuremeelsuse ja tähelepanelikkuse eest äärmiselt tänulikud,» ütles haigla esindaja Steve McManus.

BBC raporteeris 2013. aastal, et Venemaa otsib Andreid 2010. aastal algatatud kriminaalasja pärast taga. Endise pankuri sõnul polnud uurimine aga «sõltumatu, objektiivne, ausameelne ega õiglane» ning ta teadis, et ei saa oma kodumaal õiglast kohtuprotsessi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles