«Memory» jõuab Tallinnasse

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Memory"
"Memory" Foto: Teater Vanemuine

Vanemuise teatri menukate muusikalikontsertide turnee «Memory 2009» jõuab pärast Tartut, Pärnut ja Jõhvit laupäeval, 17. jaanuaril võidukalt Tallinna Estonia kontserdisaali.

Viiendat aastat korraldatavatel «Memory»-kontsertidel kõlavad hitid paljudest armastatud muusikalidest ja muusikalavastustest.

«Seekordsel «Memoryl» otsustasime pakkuda nii palu eesti publikule varasemast hästi tuntud muusikalidest, kui sekka ka sellistest muusikalidest, mida siinmail eriti veel ei teata,» ütles Vanemuise teatrijuht Paavo Nõgene.

Esindatud on nii varem Vanemuise repertuaaris olnud «Minu veetlev leedi», «Viiuldaja katusel», «Cats», «Chess» ja «Ruja», kui ka praegu teatri mängukavva kuuluvad «Detektiiv Lotte» ja «Savoy ball».

Samuti kõlavad kontsertidel parimad palad kuulsatest muusikalidest «Ooperifantoom» ja «Kabaree». Tutvustamist leiavad alanud aastal Vanemuise repertuaari jõudev kontsertlavastus «Queen – The Doors of Time» ja muusikal «Ämbliknaise suudlus».

Lavale astuvad lauljad Gerli Padar, Maarja-Liis Ilus, Tanja Mihhailova ja Lauri Liiv ning Vanemuise laulvad draamanäitlejad Maria Soomets, Aivar Tommingas ja Hannes Kaljujärv.

Kontsertidel osalevad Vanemuise sümfooniaorkester ja bänd. Dirigent ja konferansjee on Tarmo Leinatamm.

Vanemuise teater alustas «Memory»-kontsertide korraldamist 2005. aastal ning nelja aastaga on neid rohkem kui 30 kontserti külastanud üle 25 000 inimese.

Mullu jaanuaris toimunud «Memory» pidi korraldajate plaani kohaselt jääma viimaseks, kuid vastu tulles publiku tungivale soovile otsustas Vanemuine korraldada kontsertturnee ka tänavu.

«Aasta tagasi pärast viimaseid kontserte pöördus teatri poole päris palju inimesi, kes soovisid selle kontserdisarja jätkumist. Ja kui saalitäis rahvast tantsib kontserdi lisaloo ajal kaasa, siis milleks lõpetada nii ülevaid emotsioone pakkuv ettevõtmine,» selgitas Nõgene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles