Eesti suurim fotovõistlus alustas taas: märka loodust, tee kaunis foto ja saada see konkursile

Raadio Elmar
Copy
Foto: Shutterstock

Alanud on «Humoorika looduspildi» ja «Looduse Aasta Foto 2020» tööde vastuvõtt. Korraldusliku poole pealt rääkis Looduse Omnibussi eestvedaja Jaan Riis.

Vaiksel perioodil, nagu praegu, on kõige õigem aeg seada sammud loodusesse. Kui miskit põnevat kaamerasilma ette jääb, võiks seda jagada ka teistega. Looduse Omnibuss eestvedaja Jaan Riis rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis põnevatest loodusteemalistest fotovõistlustest.

Eesti suurim fotovõistlus «Looduse Aasta Foto 2020» toimub tänavu 20. korda ja tööde esitamise tähtaeg on 7. septembril. «Selle konkursi osavõtt on varasematel aastatel olnud küllaltki arvukas, sest koos professionaalidega võtavad mõõtu ka harrastajad. Võistlus toimub kolmes erinevas vanuserühmas: lapsed, noored ja täiskasvanud. Möödunud aastal oli üle 600 osavõtja ning pilte oli ligikaudu 5000,» rääkis korraldaja Riis.

Riis kirjeldas, mida eestlastele meeldib loodusfotodele kõige enam jäädvustada. «Meie võistlusel on palju erinevaid kategooriaid. Loomade, lindude ja putukate pildistamine on hästi populaarne. Kuid loomulikult on ka kauneid maastike fotosid. Loodusfoto jäädvustamine pole mitte ainult looduse tundmisega seotud, see on ühtlasi ka kunstiline harrastamine. See on ka selle ettevõtmise põhimõte: loodust tuleb märgata ja tunda...seejärel jäädvustada,» sõnas ta.

Korraldaja andis vihjeid, mis teeb ühest loodusfotost hea loodusfoto. «Hea loodusfotograaf tunneb loodust, kuid peab ka üksjagu õnne olema. Eelmisel aastal võitis foto, millel väike hiir oli parasjagu ülespoole ronimas. Autor tahtis tegelikult ilvest pildistada, kuid ei leidnud looma üles. Tagasi koduteel kuulis imelikku krõbinat ja märkas imelist hetke. Seal sündis väikese hiire pilt ning see töö osutus võitjaks ilveste ja karude fotode ees,» rääkis ta.

Uuri lähemalt fotode reeglite kohta SIIT.

Tänavu toimub esimest korda ka «Humoorika looduspildi» konkurss, mille tähtaeg on 10. mail. «Elu on praegu nagu kannel, mis heliseb kahel keelel. Ühel pool on mure ja teisel pool rõõm. Seetõttu mõtlesimegi, et ei tee mitte ainult loodusfotode eriauhinnana humoorika pildi osa, vaid teeme lausa eraldi võistluse. Kui ühe kuu jooksul nüüd saata mõni lõbus ja humoristlik pilt, siis tahame neid näidata maikuus toimuval veebinäitusel. Tahame pakkuda inimestele rõõmu ja karta on, et mais veel täielikku liikumisvabadust meil ei ole. Kutsun julgemalt kõiki «Humoorika looduspildi» konkursil osalema, seal pole tehnilised nõuded nii tugevad, oluline on vau-efekt. Peamine, et oleks naljakas töö ja looks head tuju,» sõnas Jaan Riis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles