VIDEO ⟩ Supermarketi boss saatis pikalt ostleja, kes tahtis tagastada tuhandeid rulle WC-paberit (1)

Elu24
Copy
John Paul Drike ei olnud paanikaostlejaga nõus.
John Paul Drike ei olnud paanikaostlejaga nõus. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Mäletate, kui karantiiniaja alguses sai paanikaostlemine rahvusvaheliseks trendiks? Selle kõige «tublimad» esindajad hakkavad nüüd oma tegu kahetsema.

Märtsi alguses tühjendati letid paljudest esmatarbekaupadest, nüüd on mõned aga ümber mõelnud. Austraalia supermarketite keti Drake'si juhataja Adelaide'is avaldas, mida ta vastas tuhandeid rulle WC-paberit poodi tagastada soovinud paanikaostlejale.

John-Paul Drike kinnitas Youtube'i videos, et temani jõudis mõne päeva eest esimene inimene, kes soovis paanikaostud poodi tagastada. Loomulikult mitte tasuta, vaid ka makstud raha tagasi saada.

«Minu juurde ilmus esimene klient, kes soovis raha tagasi 150 paki 32-rullilise tualettpaberi eest,» kirjeldas Drike. «Lisaks oli tal 150 1-liitrist pudelit kätepuhastusvahendit.» Veidi matemaatikat annab meile vastuse, et klient soovis tagastada 4800 rulli tualettpaberit!

Saatis kliendi pikalt

Mehel oli suurte soovidega kliendile aga järsk vastus. «Ma ütlesin talle seda -» ütles Drike ning tõstis tagasihoidlikult hägustatud keskmise sõrme. «Sellised inimesed põhjustavadki probleeme kogu riigis,» väitis mees.

Mirror kirjutab, et lisaks ülemääraste koduste varude soetajatele oli ka spekuleerijaid. Loodeti, et edasi tekib reaalne defitsiit ning saab oma odavalt soetatud varusid kallilt maha müüa.

Samuti tõi Drike ka mõned näited varasematest paanikaostu puhangutest. Neid oli vähem naeruväärsemaid ja ka hulga hullumeelsemaid.

Näiteks tõi 1962. aastal Kuuba raketikriis USAs kaasa paanikaostude laine. Kuhjati kokku konserve ja muid toiduvarusid, et tuumasõda üle elada. Samas põhjustas sarnase paanika ka 2000. aasta vana-aasta. «Inimesed paanitsesid, arvasid, et kogu maailm saab peale kella 23:59 otsa,» meenuas Drike.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles