Tennisekaunitar Anna Kurnikova armujaht: kuus armukest korraga, armukolmnurk ja lõpuks kolme lapse ema

Elu24
Copy
Anna Kurnikova koos oma laste isa Enrique Iglesiasega 2009. aastal.
Anna Kurnikova koos oma laste isa Enrique Iglesiasega 2009. aastal. Foto: MAVRIXONLINE.COM - FILE PHOTO/MAVRIXONLINE.COM - FILE PHOTO/Scanpix

Moskvas 7. juunil 1981. aastal sündinud tenniseiludus Anna Kurnikova kuulus selle ala maailma tippu aastatuhandevahetusel. Ta võitis 1999. aastal Austraalia lahtistel meistrivõistlustel koos šveitslanna Martina Hingisega naiste paarismängu ja tõusis seejärel maailma naispaarismängu edetabeli juhiks.

2000.aastal oli Kurnikova naisüksikmängu WTA edetabelis kaheksandal positsioonil, see jäi üksikmängus ka tema kõrgeimaks kohaks.

Anna Kurnikova pidas veel 2010. aastal paar näidismatši.
Anna Kurnikova pidas veel 2010. aastal paar näidismatši. Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/Scanpix

Kuigi Kurnikova ei võitnud WTA tasemel ainsatki üksikmänguturniiri, ega ei jäänud alistamatuks ka ühelgi suure slämmi turniiril, olid tema saavutused tennises märkimisväärsed. Vaid 16-aastaselt mängis ta 1997. aastal Wimbledoni poolfinaalis, samuti jõudis ta poolfinaali 2001. aasta Australian Openil. Vene imelapseks peetud tennisist on võidurõõmu tundnud tolleaegsete tennise suurnimede Lindsay Davenporti ja Steffi Grafi üle.

Anna Kurnikova koos paarismängupartneri Martina Hingisega. 
Anna Kurnikova koos paarismängupartneri Martina Hingisega. Foto: Rebecca Naden/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Kuid mitmed jala-, selja-, ja ka hüppeliigese vigastused takistasid Kurnikoval spordis oma lage saavutamast. Venelanna lõpetas karjääri juba 2003. aastal olles vaid 22-aastane!

Auhinnarahadena jõudis Kurnikova koguda 3,58 miljonit dollarit, mis on näiteks tunduvalt vähem, kui Kaia Kanepi või Anett Kontaveit tennisekarussellil teeninud on. Samas olid piltilusale mängijale valla sponsorrahad. Reklaamitasudena oli ta oma 18. sünnipäevaks teeninud rohkem kui 50 miljonit dollarit!

Seksisümbol

Kahtlemata oli Kurnikova väga hea tennisemängija, kuid meeste ümber sõrme keeramises oli ta veelgi osavam. Blondi kaunitari saavutused tenniseplatsil olid nii mõnegi mehe jaoks tütarlapse võlude juures hinnaliseks lisaväärtuseks, mida spordimaailma seksisümboli staatusesse tõusnud nooruke naine oli nutikas ära kasutama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Kournikova Iglesias (@annakournikova) on

Praegu väljaandes Sports Illustrated toimetajana töötav Jon Wertheim on Kurnikovaga mitmeid intervjuusid läbi viinud ja kirjutanud temast ka oma raamatus «Venus Envy».

Wertheim kirjutas, et 19-aastane Kurnikova oli esimene naissportlane, kes kohtles mehi, nagu meessoost spordi-iidolid on harjunud kohtlema naisi.

«Tal oli uskumatu võime pidada üheaegselt kuni poolt tosinat armukest,» kirjutas Wertheim.

Armukolmnurk

Ühed suurimad kuulsused, kes Kurnikovale jahti pidasid, olid meestemaia neiu rahvuskaaslased, toonased jäähokiliiga NHLi tähed Pavel Bure ja Sergei Fjodorov.

Endisel hokiässal Pavel Burel ei õnnestunud Kurnikovaga abielluda.  
Endisel hokiässal Pavel Burel ei õnnestunud Kurnikovaga abielluda.  Foto: DARRYL DYCK/AP/Scanpix

2000. aastal võttis Floridas elanud ja praegugi seal elav Kurnikova vastu sealsamas lähistel elanud, Florida Panthersi jäähokiklubis mänginud supertähe Pavel Bure abieluettepaneku. Kui uudis paari kihlusest Venemaale levis, eitas paar kihluseid. Kurnikova oli siis 18-aastane, hokistaar Bure aga 10 aastat vanem. 

Fjodorov ei suutnud kuidagi uskuda oma kõrvu, kui kuulis Kurnikova kihlustest Burega, sest arvas, et tema ise on see mees, kes tennisekaunitariga käib.

Kraadi võrra kõvemas klubis Detroit Red Wingsis mänginud Fjodorov palus peatreenerilt Scotty Bowmanilt koheselt vaba päeva ja lendas esimese lennukiga Arizonasesse, kus Kurnikova parajasti turniiri mängis. Fjodorov kinkis Arizonasse jõudes Kurnikovale 240 roosi ja palus, et neiu kihlused rahvuskaaslasest kolleegiga tühistaks. Roosid avaldasid soovitud mõju. 

NHLi jäähokitähel Sergei Fjodorovil õnnestus 240 roosiga korraks Kurnikova süda võita, kuid mitte lõplikult.  
NHLi jäähokitähel Sergei Fjodorovil õnnestus 240 roosiga korraks Kurnikova süda võita, kuid mitte lõplikult.  Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

Karjääri jooksul hokimaailma hinnatumat karikat – Stanley Cupi kolm korda pea kohale tõstnud Fjodorov on öelnud, et oli Kurnikovaga abielus kolm aastat, 2001.- 2003. aastani, kuid Kurnikova esindajad on abielu Fjodoroviga ümber lükanud. Millegipärast kinkis Kurnikova Fjodorovile aga maja South Beachil, suure tõenäosusega oli see osa abieluvarast lahutusprotsessis.

Poplaulja võitis südame

Pärast kõnealust kolmikdraamat võttis Kurnikova elu märksa rahulikumad pöörded ja hetkel on tal täita maailma kõige tähtsam roll – ta on ema.  Kurnikova kohtus Hispaania hõbekõri ja ilusmehe Enrique Iglesiasega 2001. aasta lõpus, kui laulja võttis üles oma Escape - muusikavideot.

 Enrique Iglesias ja Anna Kurnikova. 
 Enrique Iglesias ja Anna Kurnikova. Foto: Justin Campbell/Justin Campbell/BuzzFoto.com/Scanpix

Iglesias taltsutas seksimetsiku venelanna täielikult. Nüüd on 38-aastasel Kurnikoval ja 44-aastasel Iglesisasel juba kolm ühist last. 

Armunud. Kurnikova ja Iglesias 2009. aastal.
Armunud. Kurnikova ja Iglesias 2009. aastal. Foto: MAVRIXONLINE.COM/MAVRIXONLINE.COM/Scanpix

Detsembris 2017 sündisid neil kaksikud Nicholas ja Lucy ning 2020. aasta jaanuaris lisandus perre tütar Mary.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

01.30.2020

A post shared by Anna Kournikova Iglesias (@annakournikova) on

Sosistatakse, et paar on kord abiellunud, siis lahutanud, seejärel uuesti abiellunud. Kurnikova pole kunagi nõustunud oma suhet Iglesisaega kommenteerima. Ehk annab vastuse Kurnikova täisnimi Instagramikontol: Anna Kournikova Iglesias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles