Elmari muusikauudised

Kristiina Kraus
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
ANETT
ANETT Foto: Liisabet Valdoja

Toome teieni 15. nädala muusikauudised. Carine Jessica avaldas albumilt uue singli, ilmub  Argo Valsi kolmas stuudioalbum ja räppar nublu avaldas 10. aprillil muusikavideo uuele loole «croissantid».

Anett avaldas duubelsingli «get by» ja sõlmis lepingu plaadifirmaga TIKS Rekords

Uus muusika on erilises formaadis ja välja antud duubelsinglina - koos originaalversiooniga on avaldatud ka loo demo versioon. See on klaveri ja vokaalipõhine pala muutmata kujul, avades nii võimaluse kuulata loo kõige esimest salvestust. Singli «get by» kaasautoriks on Joshua Stephenz aka Carl Tuulik, originaalversiooni produtsent on Sander Mölder, kellega koostööni jõuti sarnase muusikamaitse ja tunnetuse baasilt. Anett'ile omaselt sündis lugu justkui iseendale kirjutades: «Mind on alati inspireerinud suhete ja armastuse keerdkäikudest kirjutamine, see on eelkõige endale kirjutamine - emotsioonide ja tunnete lahti mõtestamine ning muusikaga sidumine. Lugu väljendab südamehääle kuulamist,» lisas artist. Duubelsingli väljaandmine märgib Anett'i jaoks ka soolokarjääri esimest lepingut plaadifirmaga, milleks on kohalik ilusa muusika väljaandja TIKS Rekords. «Olles suur kooskõla- ja vaibi-sõber, mitte just peaasjalikult lüürikalembene, lummas mind kunagi Anett'i «Don’t Pretend» ja selle akustiline versioon koos Jonas Kaarnametsaga. Sellest loost alates oli meie seisukohast uks Anett'ile avatud, et saaksime tulevikus koostööd teha. Tundsin, et sobime kokku ja sestap väga hea meel, et nii ka nüüd läinud on,» kommenteeris TIKS Rekordsi üks eestvedajaist Peeter Ehala. «Get by» muusika autorid Anett Kulbin, Carl Tuulik, Sander Mölder. Sõnade autorid Anett Kulbin ja Carl Tuulik.



Uus singel artistilt Elisa Kolk alias Elysa

Viis aastat tagasi Eesti Laulu finaalis looga «Superlove» kolmanda koha pälvinud Elisa Kolk ehk Elysa andis üle pika aja välja uue singli, pealkirjaga «Real Girls», mis pühendatud tublidele ja tugevatele naistele. Uue loo autorid on Elisa Kolk, Shelley Segal ja Vahur Valgmaa.

 

Uus lugu ja muusikavideo Bergilt

Laul on pealkirjaga Fable 2020.  Marek Rosenberg artistinimega Berg on pikalt eesti muusikamaastikul figureerinud Artist. Näiteks osales Marek 2019 aastal Eesti Laulu poolfinaalis loo Supernova autorina ning see aasta osales Marek samuti Eesti laulu poolfinaalis loo Hingelind autorina. Marek on ühtlasi ka bändi Recovery asutaja ja eestvedaja ning tegeleb hobikorras ka näitlemisega. Järjekordse kaveri Robert Milesi loost Fable valmistas Berg eriolukorra tõttu kodus. Marek soovib kõigile head tervist ning lisab, et püsige kodus, nii me ka võidame koroona viiruse.

Carine Jessica avaldas albumilt uue singli

Lugu kannab pealkirja «Reisilaul». Uus singel pärineb märtsikuu alguses ilmunud albumilt «ctrl-alt-del». Loo autoriteks on Carine Jessica ja Mathei Florea.  Lugu räägib soovist reisida ja kogu maailma näha. Hetkel, mil riigipiirid on teadmata ajaks suletud ning reisida ei saa, on see võimalus sulgeda silmad ja muusika saatel kujutluses kõik laulus nimetatud riigid läbi käia.
 

Põlva punk-rock grupil Helimõrv tuli välja uus lugu pealkirjaga «Inimesed, minge ära»

Helimõrv on pärit kaugelt lõunamaalt – Põlvamaalt – ja selle liikmed on samuti kõik põlvakad. Olgugi et nimi oli kasutusel juba 2018. aastal, peavad Helimõrva liikmed bändi tõeliseks sünniajaks 2019. aasta algust. Võib julgelt väita, et nad on nii mõnegi muusikasõbra meelehärmiks tegutsenud juba rohkem kui aasta.

Helimõrv tekitab robustset pungi, bluusi ja rocki piiril triivivat muusikat ja oma sünnikohaks peavad nad Põlva Töötukassa maja keldrit, kus tegutsevad tänapäevani.
 

Chalice´i seitsmes album on inspireeritud koroonaviirusest

Muusik Chalice ehk Jarek Kasar andis välja juba järjekorras seitsmenda stuudioalbumi. Seekord on mees inspiratsiooni saanud maailma tabanud koroonaviirusest. «On keeruline ja kõhe aeg. Palju on südamel. Plaanid olid esialgu muidugi teistsugused, aga sündis «K r i b u k r a b u», minu seitsmes sooloalbum,» kirjutas Chalice oma Facebooki lehel. «Esialgu SoundCloudis, aga vähemalt dekaadi jooksul ka Spotis, iTunesis jne. Võib-olla isegi keegi vahva raadiotegelane mängib midagi ette. Soovin teile head kuulamist, aga mu veel suurem soov on, et olge palun hoitud ja terved!». Chalice andis raadios Elmar Päevapüüdjas intervjuu uue albumi kohta ja jutuajamine on järelkuulatav elmar.ee kodulehel.

 

Ansambel Must Hunt tutvustab laiemale ringile kuulamiseks lugu «Restart»

Ansambel Must Hunt tunneb, et hetkel on aeg õige loo «Restart» laskmiseks laiemasse ringlusse. Liis Lassi tekstiga suhteteemaline laul algab sõnadega «Äratus! Varju käest valgusse...», mis peaksid kõnetama inimesi nii talve möödumise ja kevade saabumise puhul kui ka hoidma meeli erksana eriolukorra ajal. Ansamblisse kuuluvad Freddy Tomigas solistina, kitarril Brad Jurjens, basskitarril Mart Veski ja trummidel Marko Atso.

 

Ilmub Argo Valsi kolmas stuudioalbum

Mais ilmub eesti ühel omapärasemal ja tähelepanuväärsemal kitarristil Argo Valsil uus album «In Loving Memory Of», kuhu on koondatud viimase kolme aasta jooksul loodud ja salvestatud muusika. Uus  album on nii tundetoonidelt kui ka muusikaliselt mitmekesisem ja avaram. Olgugi kui napilt tahes, on peagi ilmuval heliplaadil tunda Argo ja külalismuusikute (Karl Petti, Karl-Markus Kohv, Tõnu Tubli jt) sünergia, mis välistab «ühemehealbumitele» nii sageli osaks saava teatava üheplaanilisuse. Argo ise nendib, et praegusest keerulisevõitu ajast hoolimata peaks meil kõigil olema rohkem aega iseendale ja oma perekonnale ning võimalust keskenduda kõigele sellele meeldivale, millele muidu on raske piisavalt aega leida – raamatute lugemisele ning muusika kuulamisele. Ehk «In Loving Memory Of» 77 minutit muusikat ongi just see, mille kuulamisel oleks hea unustada end aknast paistvaid maastikke silmitsema ning lasta muusikalõimel end lihtsalt kaasa kanda. Ühtlasi ilmus Argo uus singel «A Great Run». Riikliku eriolukorra tingimustes saab Argo Valsi albumit «In Loving Memory Of» topeltvinüüli või laserplaadi kujul ette tellida vaid Vaiguviiuli e-poest.
 

Hää Om andis välja emadele pühendatud loo

Lugu kannab pealkirja «Ku imä lääva». Võrukeelset etno-pop-folk tantsumuusikat viljelenud loominguline kollektiiv Hää Om, kuhu kuulusid Arne Lauri, Peeter Kaljuste ja Glen Pilvre andsid selle loona välja oma viimase laulu. Emade ülistuseks ja auks pühendatud muusikalapa autorid on Arne Lauri ja Peeter Kaljuste. Tegu on projekti Hää Om lõpp-akordiga. «Hää Om» oli muusika kooslus Peeter Kaljuste ja Glen Pilvrega . «See on austusavaldus Lõuna-Eesti vanavanematele, kes mu lapsepõlve tegid muinasjutuliseks selles imelises looduses ja kus lõõritasin murrakus,» sõnas Arne Lauri.

 

Ansambel Antsud tervitab kõiki Eesti õpetajaid ja lapsevanemaid lauluga «Tähestik»

Laul on lustakas vahepala koduõppele, suunatud eelkõige koolieelikutele ja algkoolilastele, aga loodetavasti pakub rõõmu igas vanuses kuulajale. Tegemist on lõbusa reggae-stiilis tähestikku tutvustava lauluga, mida visuaalselt toetab ka video. Loo kirjutamise mõte on meil olnud juba mõnda aega, sest meie ansambliliikmete kodudes kasvab mitu last ning aeg-ajalt tuleb meilgi kodutööde tegemise ajaks võtta appi arvutiekraan või teler. Kahjuks on enamik haridusliku sisuga tähestikulaule inglis- või venekeelsed, nüüd tegime ise eestikeelse laulu koos videoga. Soovime selle lauluga tänada õpetajaid, kes on praegu tugevasti oma mugavustsoonist väljas ning annavad endast iga päev maksimumi, leiutades parimaid võimalikke viise lastele täisväärtusliku hariduse pakkumisel. Kummardus kõigile lapsevanematele, kes lisaks kodukontoritööle ja argimuredele peavad praegu hakkama saama ka laste abistamisega koolitöödes tavalisest mitu korda enam. Te kõik olete tublid ja saate hakkama! Lisaks innustaksime selle lauluga lapsi õppima, sest see võib ju ka väga lõbus olla! Püsige kodus ja olge terved! Antsude uue loo «Tähestik» viisi ja sõnade autor on Aile Alveus-Krautmann.


 

Räppar nublu avaldas 10. aprillil muusikavideo uuele loole «croissantid», kus löövad « Mattias Naan ja DJ Qrx

Et riigis kehtiv eriolukord lõbusamalt mööduks, tegi räppar loo kõigile fännidele kättesaadavaks ja seda saab tasuta alla laadida aadressil www.nublufy.ee/croissantid. Eriolukorra ajal sündinud muusikavideos on parajasti käimas demovõistlus «Karantiini Kunn 2020», mida viib läbi Mattias Naani kehastatud raadiosaatejuht. Esimene võistlusele laekunud demo kannab nime «croissantid» ja pärineb nublu sulest. Selle toimetas kontaktivabalt raadiosse kuller, keda mängib DJ Qrx. Kõikide muusikasõprade rõõmuks teeb videos üllatusetteaste ka tuntud eesti muusik, kes erinevalt räpparist suusaprillide tagant enda nägu näitab. «croissantid» muusikavideo filmiti üles 2+2 reegli alusel. Režissööriks on nublu ise ning operaatori rollis oli Robert Parelo, kes on räpparit läbi kaamerasilma jäädvustanud alates tema karjääri algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles