ÕNNELIK LÕPP ⟩ Autolt löögi saanud ja nädalaks kapoti alla lõksu jäänud faasan päästeti tänu mööda jalutanud koerale

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Õnnelik faasan veetis kaheksa päeva auto kapoti all.
Õnnelik faasan veetis kaheksa päeva auto kapoti all. Foto: SWNS / Scanpix

Suurbritannias autolt löögi saanud faasan ei pääsenud enam auto kapoti alt välja ja elas seal kaheksa päeva. Õnneks ei olnud aga linnul peale vedelikupuuduse muid suuri vigastusi. 

Eelmisel kuul avastas Birminghamis üks koeraga jalutama läinud mees võõra auto kapoti all peidus olnud linnu tänu oma koerale, kes auto vastu suurt huvi tundis, vahendas Express and Star.

Mees teatas leiust ka kohaliku loomakaitseseltsi inimesi, kes võtsid omakorda ühendust auto omanikuga. 

Autoomanik ütles loomainspektoritele, et faasan pidi seal olema ilmselt juba kaheksa päeva, sest nad tegid sel ajal väljasõidu Worcestershire'i, kus nende autolt sai lind tabamuse. 

«Kui ma leidsin paari, kellele auto kuulub, olid nad kuuldes, et nende auto kapoti all on faasan, täiesti jahmunud,» rääkis inspektor Emily Cheeseman ja lisas, et paar mõistis, et lind oli seal üle nädala lõksus olnud. 

«Nad rääkisid, kuidas nad sõitsid Worcesteri piirkonnas, kui ootamatult lendas nende auto ette lind. Nad peatasid auto, et ringi vaadata, kuid nägid vaid mõnda sulge ning eeldasid, et lind oli minema lennanud ja nad jätkasid oma teekonda,» kirjeldas Cheesman.

Just seal võre all peitis faasan end kaheksa päeva.
Just seal võre all peitis faasan end kaheksa päeva. Foto: SWNS / Scanpix

Vaid tänu mööda jalutanud koerale õnnestus lind lõpuks elusa ja tervena kapoti alt vabaks saada. 

Auto omanik tuli linnu vabastamisel appi ning kõigi suureks imestuseks ei näinud linnul olevat ühtegi tõsisemat vigastust.

«See, et lind sai autolt löögi, lendas läbi võre kapoti alla ja pidas seal kaheksa päeva elusana vastu, on tõeline ime,» rääkis Cheesman.

Faasan viidi seejärel loomaarsti juurde, kes vaatas linnu üle ja ei tuvastanud peale vedelikupuuduse muid vigastusi. Pärast mõnepäevast hoole all olekut lubati faasan loodusesse tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles