Kahe nädala toiduabipakk Venemaa Karjalas: kuus kartulit ja kaks viinerit (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Kartulid. Pilt on illustreeriv
Kartulid. Pilt on illustreeriv Foto: Caro / Stefanie Preuss/Scanpix

Venemaal lahvatas skandaal sotsiaalmeediasse jõudnud fotost, millel on näha toiduabipaketti, mida jagati Karjala vabariigis Pitkärantas vaeste perede lastele.

Pildi kohaselt on pakis kuus kartulit, kaks viinerit, natuke margariini, suhkrut ja jahu ning see toidukogus on mõeldud kaheks nädalaks, teatab meduza.io.

See foto ilmus ka Venemaa «Facebookis» VKontakte ning seal kirjutati, et see toiduabi oli mõeldud lisaks vaeste perede lastele ka erivajadusega lastele.

Skandaal tõi kaasa selle, et abipakkide eest vastutava ameti juht vallandati. Sellest teatas Pitkäranta rajooni asejuht Dmitri Trošin oma VKontakte leheküljel.

Kohalikud võimud koostavad uued abipakid ja need jagatakse abivajajatele uuesti.

Pitkäranta elanikud tänasid võime, et nad probleemile nii kiiresti reageerisid. Uurimine näitas, et algses kummalises toidupakis olid väga odavad toiduained ja seega jäi pakkide tegemisel raha üle. Nüüd uuritakse, kus see raha olla võib ja arvatakse, et vallandatud isiku taskus.

Pitkäranta on linn Venemaa Karjalas, Pitkäranta rajooni keskus. Asub Laadoga järve kaldal. Enne 1944. aastat oli Soome Impilahti valla keskasula.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles