Pariisis keelati koroona tõttu päevasel ajal tervisejooks

Inna-Katrin Hein
Copy
Jooksjad Pariisi Eiffeli torni juures
Jooksjad Pariisi Eiffeli torni juures Foto: BERTRAND GUAY/AFP/SCANPIX

Prantsusmaa pealinnas Pariisi võimud keelasid päevasel ajal tervisejooksu, kuna paljud käivad jooksmas ja nii võib koroonaviirus edasi kanduda.

Pariis karmistas alates 7. aprillist karantiinireegleid, mille kohaselt ei tohi väljas joosta ega muud sporti teha kella 10.00 – 19.00. Õhtusel ja öisel ajal võib sportida, sest siis ei ole just palju inimesi väljas, teatab afp.com.

Kaks meest jooksmas õhtuse Pariisi tühjadel tänavatel
Kaks meest jooksmas õhtuse Pariisi tühjadel tänavatel Foto: CHRISTOPHE ENA/AP/Scanpix

Pariisis kehtib juba mõnda aega liikumiskeeld, mille kohaselt tohib välja minna vaid väga mõjuval põhjusel. Prantslased on ka jooksmise mõjuva põhjuse alla liigitanud.

Prantsusmaal hakkas eriolukord kehtima 17. märtsil ja selle kohaselt tohib oma kodust minna kuni 1 kilomeetri kaugusele. Inimesed tohivad liikuda ainult üksinda.

Kuid möödunud nädalalõpul olid Pariisis esimesed soojad ja ilusad päevad ning paljud inimesed läks seda välja nautima, olles ka gruppides. Nad rikkusid sellega liikumis- ja üksiolemiskeeldu ning politsei tegi kümnetele inimestele trahvi.

Prantsuse tervishoiuministri Olivier Verani sõnul ei saa pandeemiale piiri panna, kui inimesed pidevalt karantiinireegleid rikuvad.

Siseminister Christophe Castaner omakorda kutsus riigi erinevate osade juhte karmistama igapäevaelu reegleid, et koroonaviirusest võitu saada.

Pariisist lõunasse jääva Sceaux juht andis käsu, et kõik alates 10. eluaastast peavad väljas olles näomaski kandma.

Neil, kellel ei ole meditsiinilist maski, peavad kandma enda tehtud maski. Mittekandjad saavad 38 eurot trahvi.

Pariisi linnapea Anne Hidalgo sõnas, et eelkõige peavad maski kandma haigussümptomitega inimesed ning ta ei tee teistele maske kohustuslikuks.

Prantsusmaal on koroonaviiruse diagnoosi saanud üle 109 000 inimese ja viirushaigus on võtnud elu rohkem kui 10 300 inimeselt.

Maailmas on koroonaviiruse nakkus diagnoositud 1,4 miljonil inimesel ja viirushaigusse on surnud üle 81 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles