NASA avaldas vana foto, millel on näha Egiptuse asustusi ja Niilust

Inna-Katrin Hein
Copy
Rahvusvahelisest kosmosejaamast 28. oktoobril 2010 astronautide tehtud foto Egiptuse asustustest ja Niiluse jõest
Rahvusvahelisest kosmosejaamast 28. oktoobril 2010 astronautide tehtud foto Egiptuse asustustest ja Niiluse jõest Foto: NASA/via REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikide kosmoseagentuur NASA avaldas aastatetaguse foto, mille tegid Rahvusvahelise kosmosejaama (ISS) 25. missiooni astronaudid.

28. oktoobril 2010 tehtud pildil on näha valgustatud Egiptuse linnu, ka pealinna Kairot ja külasid ning Niiluse jõge, mille ääres need asuvad, teatab reuters.com.

Samuti on fotol erksalt valgustatuna Egiptuse Vahemere äärsed linnad, kaasa arvatud ajalooline Aleksandria.

Teised Põhja-Aafrika alad on võrreldes Egiptusega üsna pimedad.

Niilust on Vana-Egiptuse aegadest peetud elu allikaks, sest tänu jõe üleujutustele on egiptlased saanud toitu kasvatada.

Praegus koroonapandeemia tingimustes on pilt muutunud, sest osad paigad on pimedad, kuna inimesed on koroonaviiruse nakkuse tõttu haiglasse viidud ja kodud on tühjad, kuid suurlinnad on ikka kosmosest vaadatuna säravad.

Rahvusvahelise kosmosejaama 25. missiooni meeskond, mis foto tegi,  oli kuueliikmeline: ameeriklasest komandör Douglas Wheelock, ameeriklasest lennuinsener Shannon Walker, venelasest lennuinsener Fjodor Jurtšikin, ameeriklasest lennuinsener Scott Kelly, venelasest lennuinsener Aleksandr Kaleri ja venelasest lennuinsener Oleg Skipoška.

Nende missioon kestis 25. septembrist kuni 26. novembrini 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles