Florida politseilt tunnustuse saanud Merle Liivand: mees polnud väga õnnelik, et noor blond naine ta päästis

Elu24
Copy
Eesti ujuja Merle Liivand.
Eesti ujuja Merle Liivand. Foto: Travis Horn

Ameerikas elav ja «merineitsina» tuntud Eesti ujuja Merle Liivand (28) päästis möödunud novembril Florida rannas mehe elu. Mitu kuud hiljem saadeti eestlannale teo eest aumedal ja tänu sellele sai Liivand ka kohaliku politseijaoskonna auliikmeks. 

Liivand rääkis Elu24-le, et intsident leidis aset 2019. aasta novembri kuu algul viievõistluse meistrivõistlustel. «Olin vee ääres ja jälgisin võistlust. Järsku nägin kaugelt, et keegi karjub appi.»

«Sain kohese aru, et mehel on probleeme, haarasin rannast supilaua ja ujusin sellega kiiresti mehe juurde,» kirjeldas Liivand. Eestlanna andis koheselt hädas olnud mehest märku ka võistlust jälginud politsei ja päästeüksuse töötajatele.

Ta polnud väga õnnelik, et noor blond naine ta päästis.

«Jõudsin mehe ise üksi peaaegu kaldani tuua,» tõdes eestlanna. Egiptlane köhis randa jõudes vett, kuid meedikute sõnul pääses mees vaid ehmatusega.

Liivandi sõnul oli uppumisohtu sattunud mees pärit Egiptusest. «Ta polnud väga õnnelik, et noor blond naine ta päästis, aga eks see on moslemi kultuurile omane,» lisas ujuja. Egiptlane läks ehmatusega rannast omal jalul koju.

Mitu kuud hiljem, selle aasta aprillis, sai Liivand aga elupäästmise eest vägeva tunnustuse — Florida politseijaoskond St. Petersburg saatis eestlannale aumedali ja nimetas ujuja jaoskonna auliikmeks.

«Olümpiakomitee liige ja USA viievõistluse juhatuse liige helistas ja õnnitles samuti, et olen nüüd Florida St. Petersburgi politsei auliige.»

Eestlanna arvates on selline tunnustus eriline, kuna ta on ikkagi USAs elav välismaalane. «Eks ma pean ennast ikkagi eestlaseks Ameerikas ja on tore, kui tunnustatakse inimest, kes kuskilt mujalt pärit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles