Uuring: seksihormoon paneb kaunid naised salasuhteid harrastama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksihormoon paneb kaunid naised salasuhteid harrastama. Fotol menusarja «Seks ja linn» peategelased - vasakult paremale - Kristin Davis, Cynthia Nixon, Kim Cattrall ja Sarah Jessica Parker. Selles seriaalis oli newyorklannadel palju suhteid
Seksihormoon paneb kaunid naised salasuhteid harrastama. Fotol menusarja «Seks ja linn» peategelased - vasakult paremale - Kristin Davis, Cynthia Nixon, Kim Cattrall ja Sarah Jessica Parker. Selles seriaalis oli newyorklannadel palju suhteid Foto: AFP / Scanpix

USAs Texase ülikoolis tehtud uuring näitas, et kena välimusega naiste püsisuhte kõrval teiste suhete põhjustajaks võib olla seksihormoon.

Uuring näitas, et need naised, kelle organismis on  tavapärasest rohkem östradiooli, tunnevad end veetlevamatena ja selle tõttu on nad altimad uusi suhteid looma, vahendab STT ajakirja Biology Letters.

Uuringus osales 50 naist vanuses 17 – 30 eluaastat. Naistelt võeti menstruaaltsükli ajal kaks süljeproovi, määramaks kindlaks östradiooli taset. Lisaks küsiti naistelt nende intiimelu kohta.

Naised pidid ka ütlema, kui veetlevaks nad end peavad. Pärast seda andsid kastealuste naiste välimusele hinnangu kaks meessoost ja seitse naissoost isikut.

Tulemused näitasid, et östradiool mõjutab veetlust ja seksuaalsust.

Mida kõrgem oli östradiooli tase, seda veetlevamaks naised ennast pidasid. Kõrge seksihormooni tasemega naised tüdinesid püsisuhtest kiiremini, vahetasid sagedamini elukaaslast ja harrastasid tavapärasest rohkem salasuhteid.

Östradiool on naissuguhormoon, mis muuseas mõjutab näiteks munaraku irdumist.

Uuringut juhtinud Kristina Durantse sõnul on kaunitel naistel meeste suhtes kõrgemad nõudmised.

«Kui kaunis ja kõrge östradioolitasemega naine kohtab oma senisest mehest «kvaliteetsemat» meest, siis kiusatus abikaasat või elukaaslast vahetada kasvab,» selgitas uurija.

Ta rõhutas siiski, et kena välimusega naised ei harrasta siiski üheöösuhteid, vaid liiguvad ühest pikemaajalisest suhtest teise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles