Kubricku «Lolitas» mänginud Shirley Douglas suri kopsupõletikku

Elu24
Copy
Shirley Douglas ACTRA auhinnagalal aastal 2013.
Shirley Douglas ACTRA auhinnagalal aastal 2013. Foto: PA images/Scanpix

Kanada näitleja Kiefer Sutherland teatas, et ta ema Shirley Douglas, kes oli samuti näitleja, suri pühapäeval kopsupõletiku tüsistustesse.

86-aastane Douglas oli tuntud näitleja ja ka aktivist, vahendas deadline.com. Telesarjas «24» peategelast Jack Bauerit mänginud Kiefer Sutherland teatas ema surmast Twitteri vahendusel. Ta kinnitas, et Douglas suri pühapäeva hommikul ja surm polnud seotud koroonaviirusega.

«Mu ema oli erakordne naine, kes elas erakordset elu. Kahjuks oli ta mõnda aega tervisehädadega võidelnud ning me teadsime, et see päev ootab ees,» teatas Sutherland, kes sündis näitlejanna abielust Donald Sutherlandiga. Nad lahutasid 1970. aastal.

Shirley Douglas poja Kiefer Sutherlandiga aastal 2003.
Shirley Douglas poja Kiefer Sutherlandiga aastal 2003. Foto: PA images/Scanpix

Eelmise nädala neljapäeval 86. sünnipäeva tähistanud Douglas alustas teatrinäitlemisega 1950. aastal. Ta õppis Londonis näitekunsti ja töötas Inglismaal 1957. aastani, kui ta Kanadasse naasis.

Douglas mängis filmiajaloo ühe mõjukama režissööri Stanley Kubricku teoses «Lolita» (1962) proua Starchi tegelaskuju ning David Cronenbergi põnevikus «Lahutamatud» («Dead Ringers», 1988) Laurat. Rolli eest telefilmis «Shadow Lake» (1999) võitis ta Gemini auhinna.

Aktivistina võttis ta osa Ameerika inimõiguste liikumisest ja võitles Vietnami sõja vastu. Ta kaitses sisserändajate ja naiste õigusi ning toetas Kanadas riiklikku tervishoiusüsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles