Kennedyte needus jätkub: kanuuga kadunud ema surnukeha leiti, poeg on leidmata

Inna-Katrin Hein
Copy
David McKean ja Maeve Kennedy Townsend McKean koos oma kolme lapsega. Poeg Gideon seisab ema kõrval. Üks lastest, tüdruk paremal mustas, on sugulane
David McKean ja Maeve Kennedy Townsend McKean koos oma kolme lapsega. Poeg Gideon seisab ema kõrval. Üks lastest, tüdruk paremal mustas, on sugulane Foto: Mike Pont/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide tuntud Kennedyte klanni needus ei ole vist seni kadunud, sest 1968. aastal mõrvatud USA justiitsministri Robert Kennedy lapselaps leiti 6. aprillil surnuna.

Robert Kennedy lapselaps, 40-aastane Maeve Kennedy Townsend McKean kadus 2. aprillil koos oma 8-aastase poja Gideoniga, kui nad olid Chesapeake’i lahel kanuuga sõitmas, teatab usatoday.com.

Marylandi osariigi politsei leidis kadunute otsimise alguses ümberpöördunud kanuu, kuid mitte selles olnuid.

Maeve Kennedy Townsend McKeani surnukeha leidsid esmaspäeval Charlesi maaskonna politseisukeldujad, kelle teatel oli naine 7,5 meetri sügavuses vees.

Uurijate andmetel läksid ema ja poeg otsima merre lennanud palli, mida nad üritasid kanuu mõlaga kätte saada, kuid oletatavalt tekkis tugev tuul ja lainetus ning kanuu läks ümber ning nad ei jõudnud randa tagasi.

Politsei alustas nende otsinguid 2, aprillil kohe pärast seda, kui teatati nende kadumisest.

Politseisukeldujad otsivad seni 8-aastase Gideon Kennedy Townsend McKeani surnukeha, kuid teda ei ole veel leitud.

Maeve Kennedy Townsend McKean oli Marylandi osariigi endise asekuberneri Kathleen Kennedy Townsendi tütar. Kathleen Kennedy isa oli Robert Kennedy, kes salamõrvati 1968. aastal Los Angeleses, viis aastat pärast oma presidendist venna John Kennedy mõrva Texases Dallases.

Maeve Kennedy Townsendi abikaasa David McKean kirjutas pärast naise ja poja kadumist sotsiaalmeedias, et arvatavalt on nad surnud. «Olime koroonaviiruse tõttu enda kehtestatud karantiinis Chesapeake’i lahe ääres asuvas majas, mis kuulub Maeve'i emale. Tahtsime, et lastel oleks karantiini ajal rohkem ruumi liikuda kui on meie kodus Washingtonis. Maeve ja Gideon mängisid maja taga palliga, kuid pall lendas merre ja nad läksid seda ära tooma,» kirjutas mees.

David McKeani sõnul istusid nad kanuusse ja läksid merele, et pall kätte saada. «Tuul lükkas nad rannast aina kaugemale ja üks rannal kõndinu märkas, et nad olid väga kaugel ning ta helistas politseisse, kuna arvas, et nad on hädas. Hiljem neid ei leitud,» kirjutas mees.

McKeani sõnul oli ta poeg Gideon tore poiss, kellele meeldis suhelda ja kes oli sportlik.

Mees kirjutas oma hukkunud naise kohta, et ta oli tema hingesugulane ja parim sõber, kuid ka suurepärane abikaasa.

Davidil ja Maeve’il on veel kaks last: 7-aastane Gabriella ja 2-aastane Toby.

Maeve Kennedy Townsend McKean ja David McKean oma kolme lapsega
Maeve Kennedy Townsend McKean ja David McKean oma kolme lapsega Foto: /AP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles