KÄED KÜLGE ⟩ Iiri peaminister taastas arstivolitused ja läks koroonakriisis meedikutele appi

Elu24
Copy
Leo Varadkar (vasakul) Iiri viiruseuuringute laboris.
Leo Varadkar (vasakul) Iiri viiruseuuringute laboris. Foto: PA/Scanpix

Saareriigi juht registreeris end taas arstina, et anda otsene panus viirusepuhangu all vaevlevate meedikute abiks.

Taoiseach (peaminister) Leo Varadkar liitus taas arstide nimekirjaga, millest ta kustutati 2013. aastal poliitikukarjääri alguses. Nüüd on peaminister taas registreeritud arst ning saab abistada koroonaviirusest koormatud meditsiinisektorit.

Enne 2013. aastat töötas Varadkar üldarstina 7 aastat, kirjutab CNN. Esialgu hakkab mees peaministri koha kõrvalt töötama ühel päeval nädalas, võttes vastu kõnesid perearsti nõuandetelefoni sarnasel liinil. Väike panus aitab tegutsevaid meedikuid otseseks koroonavõitluseks vabastada.

Ametivalik pärineb Leo perekonnast. Tema India päritolu isa Ashok Varadkar on samuti elukutselt arst. Poeg tegutseb praegu aga peaministri kohusetäitjana. Ta astus tagasi veebruaris, kuna parlamendivalimised jätsid riigi patiseisu.

Iirimaal on registreeritud üle 5000 koroonaviirusesse nakatunu. Surmasid registreeriti ööpäevas lisaks 16, mis viis ohvrite arvu 174-ni. Iirimaa on olnud «lukus» nüüdseks nädala. Iirlastel on keelatud kodust mõjuva põhjuseta lahkuda või kodust rohkem kui 2 kilomeetri kaugusele liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles