Suri Bondi-tüdrukuna tuntud näitleja Honor Blackman

Elu24
Copy
Sean Connery ja Honor Blackman Bondi-filmis «Kuldsõrm» («Goldfinger», 1964).
Sean Connery ja Honor Blackman Bondi-filmis «Kuldsõrm» («Goldfinger», 1964). Foto: Robert Grant/Scanpix

Honor Blackmani pere teatel suri 94-aastane Briti näitlejanna esmaspäeval loomulikku surma.

94-aastane Honor Blackman sai 1960. aastatel tuntuks Briti spioonisarjast «The Avengers», kus ta kehastas Cathy Gale'i tegelast. Üle maailma teatakse teda kõige paremini Bondi-filmist «Kuldsõrm» («Goldfinger», 1964), kus ta mängis tegelaskuju nimega Pussy Galore.

Pere teatel ei olnud veterannäitleja surm seotud koroonaviirusega, vahendas The Guardian. «Suure kurbusega teatame, et Blackman suri oma kodus, ümbritsetuna perest, rahulikult loomulikku surma,» seisis perekonna ametlikus teates.

Pere teatel suri 94-aastane Honor Blackman loomulikku surma.
Pere teatel suri 94-aastane Honor Blackman loomulikku surma. Foto: PA images/Scanpix

Näitlejannat jäävad leinama lapsed Barnaby ja Lotte ning lapselapsed Daisy, Oscar, Olive ja Toby. Lähedaste sõnul oli Blackman armastatud ema ja vanaema, kellele oli antud erakordne kombinatsioon ilust, arust ja füüsilisest võimekusest.

Näitlejana tegutses ta aastatel 1947–2015. Blackmani rollidest teatakse veel jumalanna Hera tegelaskuju seiklusfilmist «Jason ja argonaudid» («Jason and the Argonauts», 1963) ning Laura Westi 90ndate komöödiasarjast «The Upper Hand». Ta osales ka teatrilavastustes, nende seas «Helisev muusika», «Minu veetlev leedi» ja «Kabaree».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles