Lõuna-Koreas avastati koroonaviirus 51 inimesel, kes olid juba korra «terveks saanud» (8)

Elu24
Copy
Koroonatest Soulis. Foto on illustreeriv.
Koroonatest Soulis. Foto on illustreeriv. Foto: AFP/SCANPIX

Lõuna-Koreas Daegu linnas ja Põhja-Gyeongsangi provintsis osutus positiivseks enam kui 50 inimese koroonaproov, kes olid väidetavalt viiruse juba korra läbi põdenud.

Korea haiguste kontrolli ja tõrje keskus (KCDC) teatas esmaspäeval, et 51 inimesel, kes olid juba karantiinist välja lastud, tuvastati uuesti koroonaviirus, vahendas kohalik väljaanne The Korea Herald. Siiski ei peeta tõenäoliseks, et nad uuesti nakatusid.

KCDC juht Jeong Eun-kyeong ütles, et usutavasti muutus viirus taas aktiivseks ja nad lasti lihtsalt liiga vara karantiinist välja. Daegu linna on saadetud epidemioloogide tiim, kes peaks juhtumeid uurima.

Teised viroloogid ja epidemioloogid on samuti öelnud, et positiivsete koroonatestide taga on tõenäoliselt viiruse reaktiveerumine, mitte valediagnoosid.

Kaitseriietuses ametnikud Lõuna-Korea pealinnas Soulis. Foto on illustreeriv.
Kaitseriietuses ametnikud Lõuna-Korea pealinnas Soulis. Foto on illustreeriv. Foto: AFP/SCANPIX

Korea katoliku ülikooli nakkushaiguste eksperdi Jegal Dong-wooki sõnul tuleb välja uurida, kas viiruse tase «uuesti nakatunute» organismis oli piisavalt madal, et testis negatiivset tulemust anda. «Viiruse tase langeb ja tõuseb jälle, sellel on muster,» selgitas Dong-wook.

Teadlaste sõnul võib koroonaviirus jääda varjatult ehk latentselt mõnda keharakku ning rünnata uuesti aktiivseks muutudes taas hingamisteid.

Patsienti peetakse täielikult paranenuks, kui talle ööpäevase vahega tehtud koroonatestid osutuvad mõlemad negatiivseks.

Lõuna-Korea on saanud koroonapuhangu võrdlemisi hästi kontrolli alla, esmaspäeval lisandus riigi peale vähem kui 50 uut juhtumit. Terves riigis on nakatunuid veidi üle 10 000.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles