Covid-19 võttis elu Briti tuntud aadlikult, kes jättis endast hiigelpäranduse

Inna-Katrin Hein
Copy
Alexander Thynn oli Bathi 7. markii
Alexander Thynn oli Bathi 7. markii Foto: SWNS/ScanPix

Suurbritannias viidi 28. märtsil haiglasse tuntud aadlik, Bathi markii Alexander Thynn, kellel diagnoositi koroonaviirus ja kes suri viirushaiguse Covid-19 tagajärjel 4. aprillil.

Bathi lordi ja 7. markii surmast teatas sotsiaalmeedias ta perekond, kelle teatel lahkus mees Bathi Royal Unitedi haiglas 87-aastasena, edastab bbc.com.

Alexander Thynn oli 1946–1992 Weymouhi asekrahv ja pärast oma isa Henry Thynne'i surma sai temast Bathi markii, pärides selle tiitli isalt.

2009. aasta andmetel oli Bathi markii vara suurus umbes 160 miljonit naela (180 miljonit eurot), kuid 2019 oli see vähemalt kahekordistunud.

Bathi markii tiitel asutati 1734. aastal. Thynni perekonna käes on Weymouthi asekrahvi tiitel olnud 1640. aastast ja siis oli nimel veel vokaal e lõpus ehk nimi oli Thynne. Alexander Thynn loobus e-tähest.

Oma aadliastmelt on markii hertsogi ja krahvi vahel.

Alexander Thynn sündis 6. mail 1932 Londonis ja kasvas üles Wiltshire’is Warministeri lähedal asuvas Longleati mõisas, kus on 130 tuba.

Longleatis on ka suur loomaaed, mida hooldavad kümned töötajad. 3642 hektari suurusel alal on üle 500 looma, teiste seas lõvisid, tiigreid, kaelkirjakuid ja gorillasid.

Alexander Thynn oli oma eluajal tuntud naistemees, kellel oli kümneid armukesi ja vallaslapsi.

Ta kandis kuni oma elu lõpuni Pariisi 1950. aastate boheemlaste stiilis värvikirevaid rõivaid.

Alexander Thynn oli Bathi 7. markii
Alexander Thynn oli Bathi 7. markii Foto: SWNS/ScanPix

Bathi markii oli alates 1969. aastast abielus Ungari päritolu Anna Gyarmathyga. Neil on kaks last, leedi Lenka Abigail Thynn ja lord Ceawlin Thynn, kellest nüüd saab Bathi 8. markii.

Briti kõmumeedia on kirjutanud Ceawlin Thynni abielust Nigeeria naftamagnaadi Oladipo Jadesini ja Briti seltskonnadaami Suzanna McQuistoni tütre Emmaga. See abiellumine oli skandaalne ja Ceawlin Thynni ungarlannast ema kartis, et seos Nigeeriaga rikub nende maine, kuid läks teisti.

Ceawlin Thynn ja Emma McQuiston abiellusid 2013 ning nad elavad Longleati mõisas, pidades seal loomaaeda. Nende esimene laps, John Alexander Ladi Thynn sündis 26. oktoobril 2014 Londonis ja teine laps Henry Richard Isaac Thynn sündis 20. detsembril 2016 USAs Lääne-Hollywoodis.

Nad pärivad suurema osa Alexander Thynni suurest varandusest.

Sotsiaalmeedias aktiivne Emma Thynn edastas teate oma äia surmast Instagramis. «Meie perekond on leinas, kuna Bathi markii suri 87-aastasena,» teatas seni Weymouthi asekrahvinna tiitlit kandev Emma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ViscountessWeymouth (@emmaweymouth) on

Tema mehest saab 8. Bathi markii ja temast Bathi markiis.

Paljud Briti tuntud inimesed avaldasid sotsiaalmeedias Bathi markiile järelhüüde, kaasa arvatud telenägu Piers Morgan, kes nimtas Alexander Thynni Briti üheks tähelepanuväärsemaks isikuks.

Suurbritannias on koroonaviiruse diagnoosi saanud ligi 48 000 inimest ja viirushaigusse on surnud ligi 5000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles