LETID TÜHJAKS ⟩ Viiruse levik on idanaabrite küüslaugumüügi lakke ajanud

Elu24
Copy
Moskva proua uurib küüslauku, mis on sisse toodud Hiinast.
Moskva proua uurib küüslauku, mis on sisse toodud Hiinast. Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Teadlased otsivad palavikuliselt koroonavaktsiini, arstid katsetavad ravimeid, millega viirust tõrjuda. Vene rahvas on aga nähtavasti «juurte juurde» jäänud.

Venemaal on koroonaviiruse levides küüslaugu müük rohkem kui kahekordistunud, kirjutab TASS. Samuti tõusis tohutult ingveri müük.

Seda mõjutab nii ostude kui hinna kasv. «Ingveri müük kasvas 136% ,» kinnitasid OTD Platformi analüütikud. Hind oli samas koguni 71% kõrgem kui aasta tagasi samal ajal.

Küüslaugu müük tõusis aga tervelt 166%. Siit võtavad samuti müüjad korraliku kasumi - hind kasvas aastaga 59%. Venemaal tõusid ka mee ning sidrunite müügiarvud, kuid mitte nii meeletult.

Mäekõrgune kasv on mõistetav. Rahvas tahab end kaitsta koroonaviiruse eest. Looduslikud vahendid otseselt koroonaviiruse vastu, kuid aitavad loomulikult inimeste immuunsust ja enda kindlustunnet tugevdada.

Maailma Terviseorganisatsioon on kinnitanud, et sellised looduslikud ravimid ei tule loomuliikult kahjuks, kuid vaid nende peale loota ka ei saa. Ka Eestis suureneb küüslaugu ja sarnaste «viljade» müük viiruste leviku hooaegadel oluliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles