Filmitegijad said Osama bin Ladeni surma kohta salainformatsiooni?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lendleht, milles teatatakse, et Osama bin Laden on surnud
Lendleht, milles teatatakse, et Osama bin Laden on surnud Foto: SCANPIX

USA luure keskagentuur (CIA) ja kaitseministeerium uurivad väiteid, et Oscari võitnud režissöör Kathryn Bigelow sai  enda valdusse salainformatsiooni Al-Qaeda juhi Osama bin Ladeni tabamise ja tapmise kohta möödunud aasta mais Pakistanis.

USA sisejulgeoleku komitee juht Peter King sõnas, et käivitati uurimine, kas president Barack Obama administratsioon võimaldas filmitegijal ja filmistuudiol Sony Pictures juurdepääsu salainfole, edastab Hollywood Reporter.

«Olen rahul, et asja uurimist viivad läbi CIA ja USA kaitseministeerium. Kui leitakse midagi, mis ei peaks olema filmitegijatele teada, siis rakendatakse vastavaid meetmeid,» selgitas King.

Kingi sõnul võib salaoperatsiooni kohta lekkinud informatsioon seada ohtu bin Ladeni tabamises osalenud eriväelased ja nende perekonnad.

Kingi kinnitusel sai ta juba möödunud aasta novembris teate, et CIA uurib bin Ladeni surmaga seotud faktide jõudmist Bigelow kasutusse.

Kathryn Bigelowl on käsil  uus linateos, mis räägib Osama bin Ladeni tabamisest Pakistanis Abbottabadis. See peaks vaatajateni jõudma selle aasta oktoobris ehk üks kuu varem kui USA presidendivalimistel otsustatakse, kas Obama saab teise valitsusaja.

Bigelow sai parima režissööri Oscari Iraagi sõjast rääkiva filmi «The Hurt Locker» eest. See film sai veel viis Oscarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles