VIDEO ⟩ Austraalias kehtestati paanikaostlemise tõttu alkoholipiirang

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaks meest väljumas Melbourne'i ühest õllepoest
Kaks meest väljumas Melbourne'i ühest õllepoest Foto: WILLIAM WEST/AFPScanpix

Austraalia võimud kehtestasid alkoholipiirangu, kuna koroonaviiruse karantiinis olevad inimesed hakkasid massiliselt alkoholi kokku ostma.

Austraalias on koroonaviiruse tõttu restoranid, kohvikud ja baarid kinni, kuid poest saab alkoholi osta, samas riigiisad ja tervisespetsialistid on kodus olevate inimeste alkoholitarbimise pärast mures, teatab abcnews.go.com.

Austraalia jaemüüjate alkohoolsete jookide ekspert Julie Ryan selgitas, et piirangu eesmärgiks on ohjeldada inimeste paanikaostlemist ja vähendada alkoholitarbimist.

«Mõistame, et kriisi ajal tahavad inimesed, et neil oleks kodus lisavaru toitu ja ka alkoholi. Soovime, et inimesed ostaksid alkoholi mõistlikus koguses,» sõnas Ryan.

Täiskasvanud inimene saab Austraalias nüüd osta 24 purki või pudelit siidrit, õlut ja teisi kergemaid jooke. Veini ja kangemaid jooke saab osta 12 pudelit.

Veinid poes. Pilt on illustreeriv
Veinid poes. Pilt on illustreeriv Foto: Caro / Teschner/Scanpix

Uued piirangud hakkavad kehtima kõikjal Austraalias, välja arvatud Lääne-Austraalias, kus kehtivad juba varasemast veelgi karmimad alkoholipiirangud.

Ryan kinnitas, et Austraalias ei lõppe koroonaviiruse epideemia ajal alkohol otsa ja selle suures koguses kokkuostmine on ebaotstarbekas.

«Alkoholi tootvad firmad töötavad ka praeguse kriisi tingimustes ja see tähendab, et puudust ei teki,» selgitas asjatundja.

Mõõduka alkoholitarbimise eest seisev organisatsioon Drinkwise soovitab austraallastel praeguse epideemia ajal oma stressi ja tüdimust mitte alkoholi uputada, vaid tervislikumate asjadega tegelda.

Austraalia tervishoiuametnike teatel on seal uue koroonaviiruse nakkuse saanuid ligi 4500 ja viirushaigusse surnuid 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles