Tai kuningas on luksushotellis karantiinis koos 20 konkubiiniga (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Tai kuningas Maha Vajiralongkorn
Tai kuningas Maha Vajiralongkorn Foto: CHALINEE THIRASUPA/REUTERS/Scanpix

Saksa ja Briti meedia teatel on Tai vastuoluline kuningas Maha Vajiralongkorn Saksamaa Alpide Garmisch-Partenkircheni suusakuurordi luksushotellis koroonaviiruse karantiinis. Kuninga kaaskonnas on ka 20 naist, kes kuuluvad tema haaremisse.

Sealne neljatärni Grand Hotel Sonnenbichl sai kohalikelt võimuesindajatelt teate, et nad annaksid kogu hotelli Tai kuninga ja ta kaaslaste kasutusse, kuna nad soovivad seal end koroonaviiruse eest kaitsta.

67-aastane kuninga, keda tuntakse ka Rama X nime all, kaaskonda kuuluvad ta 20 konkubiini ja kümned teenrid.

Ei ole teada, kas ta neli ametlikku naist on ka selles Saksa hotellis.

Garmisch-Partenkircheni võimud andsid koroonaviiruse tõttu käsu sealsed hotellid ja külalistemajad sulgeda. Samas Grand Hotel Sonnenbichlile tehti Tai kuninga tõttu erand, kuna tegemist on homogeense inimgrupiga, mis ei suhtle kohalikega.

Kinnitamata andmetel saatis Tai kuningas 119 oma kaaskondlast tagasi Taisse, kuna neil kahtlustati uue koroonaviiruse nakkust.

Tailased kritiseerivad Saksa luksushotelli majutunud kuningat, riskides arreteerimisega, sest Tai seaduste kohaselt ei tohi kuningat ega kuninglikku peret kritiseerida ega midagi halvustavat nende kohta öelda.

Tai kuningas Maha Vajiralongkorn oktoobris 2017 oma isa, kuningas Bhumibol Adulyadej hüvastijätutseremoonial.
Tai kuningas Maha Vajiralongkorn oktoobris 2017 oma isa, kuningas Bhumibol Adulyadej hüvastijätutseremoonial. Foto: Damir Sagolj/Reuters/Scanpix

Kuninga solvajaid ja kritiseerijaid võib oodata kuni 15 aasta pikkune vangistus.

Sellest hoolimata levib taikeelses Twitteris hashtag «Kas me vajame kuningat?» ja seda on ööpäeva jooksul jagatud 1,2 miljonit korda.

Tailasi vihastas, et kuningas läks Saksamaale puhkama ajal, mil koroonaviirus jätkab Tais levimist ning ta ei toeta oma rahvast.

Tai tervishoiuministeeriumi teatel on seal koroonaviiruse nakkusdiagnoosi saanud 1651 inimest, viirushaigusse on surnud 10 inimest ja tervenenud on 342 inimest.

Prantsusmaal eksiilis elav tailasest inimõigusaktivist Somsak Jeamteerasakul teatas Facebookis, et kuningas oli alates veebruarist Šveitsis, kus tal oli igav ja selle tõttu läks märtsis Saksamaa suusakuurorti.

Kuningas Maha Vajiralongkorn sai võimule 2016 pärast oma isa, kuningas Bhuimbol Adulyadej surma.

Bhuimbol oli võimul 70 aastat, olles oma rahva seas populaarne hoolimata sellest, et Tai kehtivad karmid kuninga solvamist keelavad seadused.

Tai kuningas Bhumibol Adulyadej (keskel) ümbritsetud pereliikmetest. Praegune kuningas Maha Vajiralongkorn on paremal.
Tai kuningas Bhumibol Adulyadej (keskel) ümbritsetud pereliikmetest. Praegune kuningas Maha Vajiralongkorn on paremal. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP

Uus kuningas nii populaarne ei ole ja tailased julgevad teda kritiseerida.

Saksamaal on uue koroonaviiruse diagnoosi saanud üle 67 000 inimese ja viirushaiguse tagajärjel on surnud 650 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles