Astrofüüsik leiutas koroonat pidurdavat magnetseadet, kuid lõpetas hoopis EMOs

Elu24
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Caro / Ramesh Amruth / Scanpix

Austraalia astrofüüsik Daniel Reardon (27) testis kodus käevõrulaadset seadet, mis teeks lärmi, kui inimene hakkab väljas olles oma nägu katsuma. Koroonaviiruse pidurdamise põhimõttega seadme testimisel sattusid aga magnetid mehe ninna ning astrofüüsik pidi minema EMOsse.

The Guardian vahendab, et Melbourne'i ülikoolis töötav Reardon ehitas koroonaviiruse leviku pidurtamiseks seadet, mis oleks töötanud tänu magnetitele. Mehe töö käigus tegi mees aga vea ning kaks magnetit jäid astrofüüsiku ninna kinni. 

Reardon proovis magneteid (üks ühel pool nina vaheseina, teine teisel pool) kahe teise magnetiga ninast välja saada. Nõnda oli mehel ninas kolm magnetit ja astrofüüsik läks lõpuks EMOsse.

«Arvasin, et kui ehitaksin vooluringi, mis tuvastab magnetvälja, ja kannaksime randmetele magneteid, siis võiksid need hakata lärmi tegema, kui panna see oma näole liiga lähedale. Natuke tüdimust eraldatuses pani mind selle peale mõtlema,» rääkis Reardon oma ideest.

«Mul on mõned elektroonilised seadmed, kuid tegelikult pole mingeid kogemusi ega teadmisi vooluringide või muude asjade ehitamisel,» ütles ta meediaväljaandele.

Lõpuks leiutas mees kogemata kaelakee, mis lärmab pidevalt, kui kätt sellest liiga kaugel hoida. «Pärast selle ideest loobumist oli mul ikka natuke igav ja mängisin magnetitega edasi,» tunnistas Reardon. Lõpuks tuli mehel mõte, et katsetab magneteid kui kõrvarõngaid ning ninarõngast.

«Asjad läksid üsna kiiresti allamäge, kui klammerdasin magnetid ninasõõrme külge,» tunnistas astrofüüsik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles