Morrissey: ma ei ole rassist

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Morrissey
Steven Morrissey Foto: AFP / Scanpix

Morrissey kinnitas, et ta ei ole rassist, peale seda, kui teda süüdistati naiivses ja sütitavas sõnavõtus Briti immigratsiooni teemadel.

Endine Smithsi laulja tegi väidetavalt hiljutises intervjuus ajakirjale NME vastuolulisi märkusi, milles mõistis avalikult hukka välismaalasi oma kodumaal, vahendab Wenn.

Mees olevat öelnud: «Teised riigid on suutnud säilitada oma peamise identiteedi aga mulle tundub, et Inglismaa on selle kõrvale heitnud.»

Morrissey süüdistab ajakirja tema sõnadega manipuleerimises, et võita suuremat avalikkuse tähelepanu.

«Ma usun, et nad tahtsid hiljutises intervjuus meelega jätta must mulje, kui rassistist, et sellega oma müüginumbreid tõsta,» seletas muusik.

«Ma jälestan rassismi ja rõhumist või ükskõik missugust julmust ning ma ei lase sellel lihtsalt niisama jääda. Kõik peab saama täiesti selgeks ja otsustatud. Rassismil ei ole meie ühiskonnas ruumi.»

NME kinnitas, et Morrissey läheb ajakirja vastu kohtusse.

«Me oleme Morrissey seaduslikult esindajalt saanud kaks kirja, mis puudutavad NMEd ja selle toimetajat Conor McNicholast. NME võtab seda olukorda väga tõsiselt ning hetkel käivad läbirääkimised meie juristidega,» seletas ajakirja NME pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles