Maailma vanim mees peab koroonaviirust natsidest ohtlikumaks vastaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Maailma vanim mees Bob Weighton
Maailma vanim mees Bob Weighton Foto: PA/Steve Parsons/Scanpix

Maailma vanim mees, Lõuna-Inglismaal Altonis elav Bob Weighton sai 29. märtsil 112-aastaseks, kuid koroonaviiruse pandeemia tõttu ta oma sünnipäeva pidada ei saanud.

Weightonist sai maailma vanim mees selle aasta veebruaris pärast seda, kui 23. veebruaril suri 112-aastasena jaapanlane Chitetsu Watanabe, teatab iltalehti.fi.

Weighton tahtis tähistada nii oma sünnipäeva kui ka vanimaks elusolevaks meheks olemist, kuid koroonaviirus tõmbas sellele kriipsu peale ning isegi ta pereliikmeid ei lubatud tema sünnipäevale

«Kõik jäi ära, ei külalisi, ei kinke, ei pidu,» teatas mees.

Bob Weighton sündis 29. märtsil 1908 ehk samal päeval ja aastal, mil sündis ka Suurbritannia vanim naine Joan Hocquard. «Ma ei tunne Joani, kuid tervitan teda sünnipäeva puhul,» teatas Weighton.

Väga eaka mehe arvates on koroonaviirus ohtlikum, kui olid Teise maailmasõja ajal natsid. «Teise maailmasõja ajal oli täpselt teada, kes on vastane. Eesmärgiks oli natsid alistuma panna ja seda me ka tegime, kuid koroonaviirus on salakaval vastane, kes oskab end hästi peita. Mitte keegi ei tea, kuidas viirus võita,» sõnas Weighton.

Maailma vanim mees elab Brendoncare hooldekodus, kus tema sõnul on tal mõnus elu.

«Ma ei suuda enam nii palju, kui kümme aastat tagasi ja ma vajan abi, kuid ma ei kurda. Ka liikumine on aeglasem, kuid ma ikkagi liigun,» nentis inglane.

Õpetajana töötanud Weighton jäi ellu kahes maasilmasõjas ja 1918. aasta Hispaania gripipandeemias, mis sai saatuslikuks 50–100 miljonile inimesele.

Bob Weighton nooremana Jaapanis
Bob Weighton nooremana Jaapanis Foto: SWNS/ScanPix

«Olen Hispaania gripi kohta lugenud vaid raamatutest. Ma ei teadnud sellest lapsena, kuna mitte ükski minu pereliige, kaasa arvatud mina ei haigestunud. Samuti ei lugenud ma väga noorena ajalehti ja siis ei olnud veel raadiot,» sõnas inglane.

Weightoni 112 eluaasta jooksul on Suurbritannias olnud 22 peaministrit ja USAs 21 presidenti.

Maailma vanim inimene on 117-aastane jaapanlanna Kane Tanaka.

Suurbritannias on koroonaviiruse nakkuse saanud üle 19 000 inimese ja viirushaiguse tagajärjel on surnud üle 1200 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles