VIDEO ⟩ Noor rokijumalus! Vaata, kuidas Mart Helme 80ndatel üht maailmakuulsat hitti esitas

Elu24
Copy
Mart Helme aastal 1986.
Mart Helme aastal 1986. Foto: kaader videost / youtube

Tänasel päeval tuntakse Mart Helmet kui poliitikut, ent omal ajal lõi mees laineid hoopis muusikuna. Internetist leiab mitmeid jäädvustusi Helme rokikarjäärist, seal hulgas ka näiteks tema kaver maailma ühest kuulsaimast rokipalast.

Praegune Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees ja siseminister tegutses vahemikus 1968 kuni 1972 ansamblis Fix. Ta oli tänavusel muusikaauhindade jagamisel auhinnaga Panus Eesti muusikasse tunnustatud bändi üks asutajatest ning esimene vokalist ja basskitarrist. Just Helme oli ka see, kes mõtles välja ansambli nime. Hiljem lõi mees kaasa ansamblites Hallo, Vitamiin ja Hübriid.

Kuna me elame imelisel internetiajastul, siis on YouTube'ist võimalik leida igasugust kraami. Näiteks on sinna üles laetud ka üks eriti retro videoklipp, milles Mart Helme esitab koos ansambliga Hübriid 1986. aasta Elva rockfestivalil ansambli Deep Purple hitti «Smoke on the Water». Lisa Helmele kuulusid toona bändi ka Peet Köster (bass), Andrus Kerstenbeck (trummid), Madis Salum (kitarr) ja Riho Rausma (orel).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles