Tokyo olümpiamängud võivad toimuda järgmise aasta kevadel

Elu24
Copy
Jaapani Olümpiamuuseumi esine plats Tokyos.
Jaapani Olümpiamuuseumi esine plats Tokyos. Foto: Philip Fong/AFP/Scanpix

Tokyo olümpiamängud on edasi lükatud 2021. aastasse. Kuid mängud võivad toimuda suve asemel hoopis märtsis-aprillis, andis teada Jaapani väljaanne Nikkei.

Nikkei viitas oma artiklis Rahvusvahelisest Olümpiakomiteest (ROK) pärinevale siseinfole. Jaapani peaminister Shinzo Abe ja ROKi president Thomas Bach otsustasid teisipäeval, et 2020.aasta olümpiamängud lükatakse aasta võrra edasi. 

Abe on öelnud, et mängud toimuvad suvel, kuid Bach teatas kolmapäeval, et mängude täpset toimumisaega vaadatakse laiemalt ning suvekuud ei ole sugugi ainus võimalus. Üheks peamiseks variandiks on mängude toimumine järgmise aasta märtsis-aprillis.

ROK, rahvusvahelised alaliidud ja komitee liikmed pidasid neljapäeval telefonikonverentsi. ROK lubas Tokyo 2021. aastal toimuvate olümpiamängude täpse algusaja teatada hiljemalt kolme nädala jooksul, kui läbirääkimised alaliitudega on lõppenud.

Tokyo kuberner Yuriko Koike ütles neljapäeval, et otsus tehakse muuhulgas ka selle põhjalt, et mis ajaks suudetakse Tokyos luua võimalikult turvaline keskkond. 

Uue graafiku paikapanemine pole sugugi lihtne. Jaapani olümpiaminister Seiko Hashimoto sõnul tuleb ülimalt täpselt jälgida juba järgmise aasta spordikalendrit tervikuna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles