Paar fakti abielu kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar fakti abielu kohta
Paar fakti abielu kohta Foto: SCANPIX

USAs Ohio ülikoolis tehtud uuring näitas, et abiellumine kasvatab naiste kehakaalu.

Mehed aga võtavad kaalus juurde pärast lahutust, edastab foxnews.com.

Uuringus jälgiti 10 000 katsealust rohkem kui 20 aasta jooksul.

Tennessee ülikooli uuring aga näitas, et abielupartnerid on õnnelikumad, kui naine suudab abielu jooksul normaalse kehakaalu säilitada. Lisaks, et kui naine tunneb end abielus õnnelikuna, siis on ka mehe õnnetunne suurem.

Michigani ülikoolis paar aastat tagasi tehtud uuring aga näitas, et abiellumisega suureneb naiste kodutööde hulk seitsme tunni võrra nädalas. Meestel seevastu kahanesid kodutööd nädalas tunni võrra.

Uuring tõestas, et nii nooremad kui vanemad mehed teevad vallalistena rohkem koduseid töid kui abielus olles.

USAs uuriti samuti õnneliku abielu saladust. Loogika kohaselt peaks olema õnne aluseks armastus, usaldus, suhtlemine ning tulevikueesmärkide püstitamine.

Šveitsis tehtud uuring lisas veel paar asja. Genfi majanduskolledži uuring näitas, et  naine  peaks olema mehest nutikam ning viis aastat noorem. Õnneliku elu tagab ka see, kui mehel ja naisel on sarnane taust. Uuringu kohaselt need aspektid aitavad abielu õnnestumisele kaasa.

Suurbritannia uuringu teatel aga on abiellunud kõige õnnelikumad siis, kui pulmadest on möödas kaks aastat, 11 kuud ja kaheksa päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles