Itaalia laskesuusakuulsus süüdistas norralasi sabotaažis

Elu24
Copy
Itaalia laskesuusataja Dorothea Wierer .
Itaalia laskesuusataja Dorothea Wierer . Foto: JUSSI NUKARI/AFP/Scanpix

Itaalia laskesuusakuninganna Dorothea Wiereri meelest toimisid norralased viimasel maailmakarikaetapil Soomes Kontiolahtis väga ebasportlikult. Kuigi Wierer tuli maailmakarika võitjaks, andis 29-aastane itaallanna nüüd kõvasti Norra laskesuusakoondise pihta tuld.

Wierer kindlustas maailmakarika võidu viimasel etapil dramaatilisel moel. Intervjuus Itaalia spordimeediakanalile OA Sport rääkis Wierer, mis ta norralastest arvab. 

Enne otsustavat etappi oli üldvõiduvõimalus ka Norra staaril Tiril Eckhoffil. Eckhoff aga ebaõnnestus viimases tiirus, kui tulistas kolmel korral sihtmärgist mööda. See andiski Wiererile šansi ning itaallanna kasutas selle edukalt ära.  

Wierer rääkis, et norralased tegid veel kõik selleks, et trahviringidelt tulnud Eckhoff Wiererit edestaks.

Dorothea Wierer.
Dorothea Wierer. Foto: JUSSI NUKARI/AFP/Scanpix

Wierer väitis, et teine Norra laskesuusataja Ingrid Landmark Tandrevold sai ülesandeks tema hoogu pidurdada. Itaallanna ütles, et sai nii palju norra keelest aru, kui hakkas suusarajal Tandrevoldile järele jõudma.  

«Tandrevold üritas mind igati takistada. Ta sõitis mulle ette ega tahtnud mind mööda lasta. Mitu korda astusid norralannad ka mulle meelega suuskadele. Olin täiega pettunud sellises käitumises. Laskesuusatamine pole meeskonnaala ja eriti ei tohi seal vastastele liiga teha. Püüdsin säilitada külma närvi ja jätkasin omas rütmis,» rääkis Wierer.

Itaallanna tuli viimasel etapil 10. ja Eckhoff 11. kohale. Sellest piisas Wiererile, et maailmakarikas võita.  

Norralased lükkasid Wiereri süüdistused ümber

Norra laskesuusatamiskoondise pealik Per Arne Botnan pidas Norra väljaande VG veergudel Wiereri süüdistusi jaburateks. 

«See, nagu me üritaksime teisi sportlasi saboteerida, on täiesti absurdne mõte. Tema kaliibriga sportlane ei peaks niimoodi rääkima,» sõnas Botnan. 

Ka Ingrid Landmark Tandrevold ütles, et nad tegid Eckhoffiga rajal kõik selleks, et maailmakarika üldvõit tuleks Norrasse, kuid mingist sabotaažist ei saa juttugi olla.

«Keegi pole Wiererile meelega suuskadele astunud,» kinnitas Tandrevold. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles