Mikk Targo jääb pandeemia tõttu ilma oma elu kõrghetkest: kolm nutuvõru on ümber suu küll

Elu24
Copy
Õhtu: Mikk Targo
Õhtu: Mikk Targo Foto: Pilt videost

Mikk Targo jääb koroonakriisi tõttu ilma ühest oma elu tähtsaimast hetkest. Nimelt peaks helilooja sel nädalal Los Angeles esitlema 2014. aastal alguse saanud projekti «Muinaslugu Sinilinnust» järgmist peatükki.

«Ma arvan, et üks kolm nutuvõru on ümber suu küll. See on võib-olla minu elu kõrghetk, millest ma jään ise füüsiliselt ilma,» tunnistas Mikk Targo «Vikerhommikule» antud intervjuus.

Eesti muusikat esitleb Ameerikas hoopis mainekas prantsuse džässkitarrist U-NAM, kes valis 2016. aastal ilmunud kogumikult välja 11 laulu ja tegi neist omas võtmes instrumentaalversioonid. Kõlab näiteks viis Arne Oidi pala, ent nimistust ei puudu ka näiteks Raimond Valgre, Ülo Vinteri ja teiste kodumaiste heliloojate looming.

Prantslase ja eestlase koostöö sündis Targole emotsionaalselt raskel ajal, kui pidi pärast 25 aastat oma stuudio rendilepingu lõppemise tõttu loovutama. «See oli minu jaoks ülimalt ränk hoop,» meenutas helilooja. 

Muremõtetest lahti saamiseks võttis Mikk Targo ette tee Riiga. Lõunanaabrite poole sõites kuulas mees raadiot ja ühel hetkel sattus talle kõrvu U-NAM. «Ja juba läks tuju paremaks,» naeris ta. Tallinna naastes hankis muusik endale U-NAM-i albumi, millel vahelt leidis ta ka muusiku kontaktandmed. «Kirjutasin talle kirja, tunni aja pärast me olime juba Skype'is ja põhimõtteliselt diil oli tehtud,» rääkis Targo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles