VIDEO ⟩ Inimtühja Tallinna filminud Priidu Saart: vaatepilt oli päris sürreaalne

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Priidu Saart käis 23. mail inimtühja Tallinna vanalinna filmimas.
Priidu Saart käis 23. mail inimtühja Tallinna vanalinna filmimas. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Eelmise nädala pühapäeval otsustas vabakutseline video- ja fotograaf Priidu Saart minna avastama peaaegu inimtühja Tallinna kesklinna. 

«Idee tekkis nähes sarnast autodest ja inimestest vaba videot filmituna Varssavis, mis oli küll vastupidiselt minu videole filmitud drooniga,» rääkis Priidu Saart Elu24-le, kust tal tekkis mõte minna ka Tallinna kesklinna kaameraga kolama.

Video filmimist alustas Saart 22. märtsi hommikul kell 8.30 ja lõpetas kaks tundi hiljem. 

Põhilise osa videost filmis Saart just vanalinna piirkonnas, kuna seal moodustavad tavaliselt suurema osa rahvamassist turistid, kes praegu linnapildist kadunud.

«Vaatepilt oli päris sürreaalne. Kuna olen harjunud päevasel ajal vanalinna põhitänavatel ja Raekoja platsis suurt sagimist nägema,» tunnistas Saart.

Ta lisas, et eelmise nädala pühapäeva hommikul jäid aga talle silma vaid üksikud kohalikud. «Haruldane võimalus meie vanalinna nii tühjana näha.»

Valitsus on seoses koroonaviiruse pandeemilise levikuga maailmas ja viiruse tõenäolise Eestisisese leviku laienemisega riigis välja kuulutanud ka eriolukorra. Eriolukord kehtib 1. maini 2020, kui valitsus ei otsusta teisiti.

16. märtsist läksid distantsõppele kõik üldhariduskoolid, kutseõppeasutused, kõrgkoolid. Lisaks suleti kõigi noortekeskuste ja huvikoolide hooned õppetööks. Ülikoolides ja teadusasutustes jätkus teadus- ja arendustegevus.

Kuni 1. maini on keelatud ka kõik avalikud kogunemised ning enamus asutusi on suletud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles