Suri bändide R.E.M. ja King Crimson trummar Bill Rieflin

Elu24
Copy
Trummar Bill Rieflin aastal 2008 Riias R.E.M.i kontserdil.
Trummar Bill Rieflin aastal 2008 Riias R.E.M.i kontserdil. Foto: TVNET

Eile lahkus meie seast 59-aastaselt inglise rokkbändi King Crimson trummar Bill Rieflin, kes oli ka tuntud ansambli R.E.M. viimane trummar.

Rieflini surmast teatas King Crimsoni liige Robert Fripp, vahendas Loudersound. «Sain Tracy Rieflinilt Seattle'ist kõne. Bill Rieflin lendas siit ilmast kell 18.50. Tracy ütles, et päeval oli ilm hall, aga kui Bill suri, kadusid pilved ja taevas oli 15 minutiks sinine,» kirjutas Fripp. Rieflin kaotas võitluse vähiga.

Rieflin oli 2013. aastast kuni surmani King Crimsoni liige, ta on mänginud ka ansamblites R.E.M., Ministry, Swans, Nine Inch Nails ja šoti muusiku Chris Connelly bändis.

Rieflin alustas karjääri 1975. aastal kodulinnas Seattle'is. Ta mängis USA industrial-metal'i bändi Ministry 1988. aasta albumil «The Land Of Rape And Honey» ning hiljem veel kahel nende plaadil. «Me kaotasime täna imetabase artisti, tähtsa inimese ning olulise osa Ministry arengust ja edust,» seisis ansambli Ministry järelehüüdes.

USA rokkbändi R.E.M. ridadesse sattus Rieflin aastal 2003 ning tuuritas nendega kuni 2011. aastani, mil ansambel laiali läks. Bändi laulja Michael Stipe nimetas Rieflinit heaks sõbraks ja täiuslikuks trummariks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles