Kukub, ei kuku: nõmmekas loeb päevi, mil pirakas liikluspost Tallinna ristmikule prantsatab (1)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Liiklusmärk Rahumäe teel, 24.03.2020
Liiklusmärk Rahumäe teel, 24.03.2020 Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Tallinna ühes tihedama liiklusega kohas - Tammsaare tee ja Rahumäe tee ristmikul - hoiab liiklejaid hirmul liiklusmärke kandev post, mis on tee poole ohtlikult kaldu vajunud.

«Kas oleks võimalik teaduslikult välja arvutada, millal see post peaks järgi andma? Ma see päev siis sealtkaudu tööle ei sõidaks. Rahumäe tee vaatega Tammsaare tee ristmikule,» kirjutas Jaanus Luuse Facebookis Nõmmekate grupis. 

Luuse rääkis Elu24-le, et võttis juba samal päeval, kui tegi viltusest liiklusmärgist pildi, ühendust ka Tallinna vastava ametkonnaga. «Viltuvajumise täpset aega ei mäleta, aga post on minuteada nende siltidega seal viimasest Tammsaare ristmiku renoveerimisest,» lisas ta.

Liiklusmärk Rahumäe teel, 24.03.2020
Liiklusmärk Rahumäe teel, 24.03.2020 Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Tallinna transpordiameti juhataja asetäitja Talvo Rüütelmaa ütles Elu24-le, et liiklusmärgid ja postid peab korras hoidma AS Signaal TM. «Vastavalt hankelepingule peab AS Singaal TM teostama pidevat seiret liiklusmärkide, nende postide, konsoolide, portaalide ja fooride osas ning rikked ja ohu koheselt kõrvaldama,» sõnas ta. 

See Tammsaare tee ja Rahumäe tee ristmikul olev konsool vaadati kohe pärast kaebuse saamist üle ja tuvastati, et ohtu ei ole. «Konsooli kinnituse painutas kaldesse tugev tuul,» selgitas Rüütelmaa ja lisas, et selle taastamisega tegeleti sel teisipäeval.

Liiklusmärk Rahumäe teel, 24.03.2020
Liiklusmärk Rahumäe teel, 24.03.2020 Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

«Kui konsool oleks olnud ohtlik, siis oleks tegutsetud viivitamatult,» rääkis Rüütelmaa. Ta lisas, et transpordiamet tänab liiklejaid ning palub edaspidi katkistest või rikutud liikluskorraldusvahenditest anda teada telefonil 656 35 35.

Jaanus Luuse lisas, et linn on enamasti taoliste probleemide korral inimesi kuulda võtnud. «Viimane kord tegelesin samas piirkonnas tänavavalgustusega. Siis pöördusin Kristiine linnaosa valitsusse ja nemad omakorda samuti edastasid ja tulemus tuli vast mõne nädalaga,» meenutas ta.

See pole sugugi esimene kord, kui viltused tänavapostid linlastele hirmu nahka ajavad.

2016. aasta veebruaris kukkus Tallinna südalinnas ümber kolm tänavaposti, mis kandsid trammide kontaktiine ja ka valgusteid.

«Tegemist oli õnneliku õnnetuse ja vedamisega, nii palju kui seda juhtumit vedamiseks nimetada saab. Keegi õnnetuses vigastada ei saanud ning nädalapäev ja kellaaeg olid ka sellised, et saame suuremaid liiklusprobleeme tekitamata need postid ära vahetada,» rääkis toonane Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf Postimehele.

Politsei jagas Postimehele ka politseikaamera videot, kus on viivuks näha sähvatust ehk hetke, mil üks postidest pikali kukub.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles