Ettevõtja Raivo Hein: ärme sel aastal parteisid toeta, suuname raha otse heategevusse (2)

Elu24
Copy
Raivo Hein.
Raivo Hein. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Ärimees Raivo Hein edastas sotsiaalmeedias Eesti ettevõtetele soovituse sel aastal parteisid mitte toetada ja suunata oma raha otse heategevusse.

Raivo Hein jagas Facebookis üleskutset ettevõtetele, sest ärimehe sõnul on siiamaani abi pakkumisega oldud tagasihoidlikumad.

«Lgp ettevõtjad. Pöördun teie, aga eriti nende poole, kes aastaid ja aastakümneid toetavad igaaastaselt poliitilisi parteid kümnete ja sadade tuhandete eurodega. Vaadates praegust olukorda, kus riik on hädas nii testimistega, varustusega, tarneahelatega ja juhtimisprobleemidaga, imestan, et meie, ettevõtjad, oleme siiamaani tagasihoidlikud olnud oma abi pakkumisega,» alustas Hein, kuid tõi välja, et Kristjan Rahu suurannetus on olnud meeldiv erand ja tõdes, et küllap on olnud ka muid väiksemaid toetavaid tegevusi.

«Kutsun teid üles nõrgemaid ja abivajajaid toetama, kellel on see võimalus. Samuti kutsun teid üles sellel aastal parteisid mitte toetama. Suunake oma rahad otse heategevusse ja toetage neid kohti, kus abi kõige rohkem vaja oleks,» soovitas Hein ja tõi välja, et toetada võikserinevad viirusest räsitud piirkondi (Harju, Saaremaa, Võru jne), erinevad sihtasutusi (haiglad, hooldekodud jne) või teisi tegevusi (abi tarneahelate loomisel, raha, nõu jne).

«Te olete võimelised mägesid liigutama, te olete efektiivsemad ja kiiremad, kui riik. Teie najal püsib riik. Selleks te ettevõtjad oletegi,» rõhutas Hein ja lisas, et tema on omapoolse annetuse Kuressaare haiglale juba teinud.

«Kuulake valdade juhtidelt, kus oleks abivajadus piirkonnas kõige suurem ja aidake!» nentis Hein ja palus postitust jagada.

Lõpetuseks märkis Hein, et riik võiks omalt poolt kiiresti lisada maksuvabade sihtasutuste nimekirja vähemalt haiglad või siis vabastada üldiselt sellised annetused erisoodustusmaksust. «Tanel Kiik, Jüri Ratas, teete ära?»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles