LEHVITAMISE GALERII ⟩ Vaata, kuidas rahvas presidendi üleskutset järgis ja aknale vilgutama tuli (12)

Elu24
Copy

Möödunud nädalal algatas president Kersti Kaljulaid eriolukorra raames aktsiooni ning kutsus Eesti rahvast esmaspäeva õhtul kell 20.00 lehvitama. Üleskutse kestab aprillini ning ka täna kutsuti eestlasi akna peale tulukestega lehvitama.

Eesti president Kersti Kaljulaid kutsus oma ametlikul Facebooki lehel osalema aktsioonis, mis toetab tuhandeid inimesi, kes eriolukorra ajal tagavad selle, et ühiskond toimiks ning oleks olemas elutähtsad teenused.

««Lehvita, sest hoolid!» algatas Kaljulaid üleskutset, mis toimub igal esmaspäeval kuni 16. aprillini  kell 20.00 ja kestab kaks minutit. Oma esialgses postituses kutsus Kaljulaid kõiki üles esmaspäeva õhtul koduaknale seisma, süütama telefoni tagaküljel tulukese või taskulambi ja sellega lehvitama.

«Nii saame avaldada toetust kõigile neile, kes päevast päeva eesliinil töötades hoiavad ühiskonna vereringe töös. Saame ka näidata, et hoolime ja meile läheb korda, kuidas naabril, oma tänava ja hoovi inimestel läheb,» põhjendas president.

«Tehke ka pilti, kui näete tulukesi ja postitage neid selle hashtagiga! (#LehvitaSestHoolid - toim),» lisas Kaljulaid oma postituse lõpetuseks.

Sotsiaalmeedia reageeris eelmine nädal alguse saanud üleskutsele mitmeti: kritiseeriti, kiideti ja väljendati segadust, miks just selline üleskutse. Elu24 jagas lugejatega ka lehvitamise galeriid, kus oli näha, et nii mõnigi lehvitas ettenähtud ajal tulukestega.

Ka lavastaja Hendrik Toompere võttis presidendi üleskutse kelmikalt vastu.

Sotsiaalmeedias on #LehvitaSestHoolid olnud keskmiselt populaarne. Lisaks mõningatele Facebooki postitustele oli enne tänast lehvitamist Instagramis (lisaks presidendi enda postitustele) hashtagi kasutatud umbes 40 korda.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles